Anneler direniyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 28.12.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 117nc gününe girdi. Bekleyiini sürdüren annelerden Ayegül Biçer, olu Mustafa için oturma eylemini sürdürdüünü belirterek 14 aydr olundan haber alamadn söyledi.

Mücadelemiz hakl. Hakl olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceiz. Evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. Ya ölü ya diri çocuklarmz almadan eylemden vazgeçmeyeceiz. diyen Biçer, eylemlerinde kararl olduklarn vurgulad. Biçer, 116 gündür HDPliler hiçbir açklama yapmad. Kaplarn arkasna gizlendiler. dedi.

EYLEME KATILIMLAR

Ardan kz Hayal Demir için oturma eylemine katlan Süheyla Demir de evlatlarna kavumak istediklerini dile getirdi. çok ükür oturma eylemimiz bouna deil. PKKda çözülmeler balad. çadrda oturma eylemi yapan 3 annenin evlad geldi. çok mutlu olduk onlarn adna. Dars bamza. ifadelerini kullanan Demir, evlatlarn almadan HDPnin önünden ayrlmayacaklarn aktard. Demir, öyle konutu:

nallah bütün çocuklar alacaz. Küçük kzmla oturma eyleminde yer alyorum. çok zorlanyorum. nallah evladm gelir. Oturma eylemine baladmz zaman da umutluyduk. imdi de umutluyuz. Bize çok kötü ithamlarda ve hakaretlerde bulundular. Bunlar nasl vicdan sahibi? Onlara soruyorum, bir gün evlatlar eve geç gelse ne yaparlar acaba? 5 yldr kzmn yolunu gözlüyorum. Allah hiç kimsenin gözünü yolda brakmasn. Allah hiç kimseyi evlat acsyla snamasn. Biz çektik, biliyoruz.

Ana Sayfaya Git