Anneler Mehmetçiğe atkı ördü

Kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik için atkı ördü.

Haberler 04.11.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 55 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 63. günde de devam etti. Eylemdeki anneler, Mehmetçik ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan için atk örmeye baladn söyledi. Atk ören annelerden Songül Altnda, Mehmetçiimiz bizim için savayor. Üümesin, bizim de bir katkmz olsun dedi.

ATKI ÖRÜYORLAR

Vatani görevi için usta birliine giderken, 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde, teröristlerce kaçrldn belirttii olu Müslüm (24) için eiyle Gaziantepten gelerek, 5 Eylülde oturma eylemine katlan Songül Altnda, öyle konutu:

Biz Bar Pnar Harekatndaki Mehmetçiimiz ve Bakomutanmz Recep Tayyip Erdoan için atk örmeye baladk. Mehmetçiimiz bizim için savayor; üümesin, bizim de bir katkmz olsun. Benim olum da bir Mehmetçikti, vatani görevini yapyordu. Yolda PKKllar kaçrd, 5 yldr olumu aryorum. Olumu istiyorum ama PKK vermiyor. Biz bu acyla 5 yldr kvranyoruz. Allahm Mehmetçiimizi korusun, olumuzu da inallah bize kavutursun.

ZAFER BZM OLACAK

2014te lise 3üncü snf örencisiyken, PKKl teröristler tarafndan kaçrldn belirttii kz Hayal için Arnn Hamur ilçesinden gelerek, 3 Ekimde oturma eylemine balayan Süheyla Demir de snr ötesinde vatani görev yapan askerlerin üümemesi için atk ördüklerini söyledi. Demir, Snrn öteki tarafnda vatani görevini yapan Mehmetçiimize atk örüyoruz. Onlar, bizim güvenliimiz için souk havalarda üümesin, diye atk örüyoruz. Biz burada evlat nöbeti tutuyoruz, onlar orada bizi korumak için nöbet tutuyor. nallah el ele verirsek zafer bizim olacak, biz onlar yeneceiz dedi. Mehmetçik için atk ören, evlat nöbetindeki anneler, hep birlikte asker selam da verdi.

Ana Sayfaya Git