Anneler şehitlik mezarlığında!

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Yenişehir ilçesindeki ziyaret ettikleri şehit kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.

Haberler 15.11.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, ehitlii ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor.

Merkez Yeniehir ilçesindeki kara ehitliine ziyarette bulunan aileler adna, Emine ve eyhmus Kaya çifti, buradaki anta üzerinde Diyarbakr anneleri ve babalar yazl çelenk sundu. Duygulu anlar yaayan ehit kabirlerine karanfil brakan aileler, terör örgütü PKKya tepki gösterdi.

-Kalbimizde var olacaklar

Olu Muhammed için oturma eylemine devam eden anne Ayegül Biçer, yüreklerinin yandn belirtti.

ehitlik ziyaretinde duygulandklarn dile getiren Biçer, unlar kaydetti:

Vatan uruna ehit dümüler. Biz onlar görmüyoruz ama onlar bizi görüyor. Kalbimizde var olacaklar, bamzn taclar. Her zaman için onlarn yeri bamzn üstündedir. Onlarn mezar banda Yasin okumak istedik. ehit annelerin aclarn paylamak istedik. Biz de evlat acs çekiyoruz.

- ehitlerimizin yolundayz

Anne Hatice Levent de kz Fadime için eyleme katldn aktararak ehitlere dua etmek için geldiklerini söyledi.

ehitlerin, terör örgütünün hain saldrlar dolaysyla hayatlarn vatana feda ettiklerini anmsatan Levent, ehitlerimize dualarmz az bile. Bu bayrak ve vatan için ehitlerimizin yolundayz. Fadimem ne olur onlarn içinden çk, böyle ehit ol. Onlarn içinden kurtul. Fadimem sen nasl kandn? Bu ehitler bizim için ehit oldular. eklinde konutu.

-Kendilerine duacyz

Diyarbakrda 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemini sürdüren baba Süleyman Aydn ise eyleme katlan tüm ailelerin tek amacnn çocuklarna kavumak olduunu vurgulayarak, ehitlerimizi ziyaret ettik. Vatann bölünmez bütünlüünü herkes görsün. Binlerce ehidimiz var. Bunlar hepsi vatann bölünmez bütünlüü için ehit olmular. Kendilerine duacyz. ifadelerini kulland.

Ziyaretin ardndan aileler, ehitlik Ant önünde, Bar Pnar Harekatna katlan Mehmetçie asker selam ile destek verdi.

Ana Sayfaya Git