Annelerden atkı ve bere!

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır anneleri, depremzedelerin üşümemesi için atkı ördü.

Haberler 28.01.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakr anneleri, depremzedeler için atk ve bere örüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl önünde balatt oturma eylemi 147nci gününe girdi.

Kz Yasemin Ball için oturma eyleminde yer alan anne Yldz Ball, Elazda meydana gelen depremde yaamn yitirenlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diledi.

Depremden etkilenenlere çok üzüldüklerini, onlar için atk ve bere örmeye baladklarn kaydeden Ball, Onlar için atk örüyorum. Elimizden bu geliyor. Elimizden ne gelirse yapmaya hazrz. Hep onlar bizim yanmzda oldu. imdi de biz onlarn yanndayz. çok üzüldük, keke yaanmasyd. dedi.

ANNELERN EVKAT

Ball, 5 aydr oturma eyleminin sürdüünü, evlatlar için eylemi sonuna kadar sürdürmeye kararl olduklarn belirtti.

Anne Songül Altnta da depremzedeler için atk ördüklerini dile getirerek, Onlarn evleri balarna ykld. çok üzüldük. Allah kimseye yaatmasn. Kurtulanlar için çok sevindik. Allah devletimizden de raz olsun. Depremzedelerin yannda. Devletimiz herkesin yardmna kouyor. diye konutu.

Annelerden Hatice Levent ise depremzedelerin üümemesi için atk ve bere ördüklerini anlatarak, Türkiyemizin ba sa olsun. Rabbim bundan sonra bir ac göstermesin. Elazdaki kardelerimiz için atk örüyoruz. nallah yardmmz olur. Daha fazla yardm etmek isterdik ama elimizden bu geliyor. ifadelerini kulland.

Anne ve babalarn, evlatlar için 147 gündür eylemde olduuna dikkati çeken Levent, sonuna kadar eylemlerine devam edeceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git