Annelerden Mahmetçiğe bere ve atkı

Diyarbakırlı anneler, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekata destek amacıyla askerler için bere ve atkı ördü.

Haberler 24.01.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl anneler, Türk Silahl Kuvvetlerince, Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAa yönelik harekata destek amacyla askerler için bere ve atk ördü.

AK Parti Diyarbakr Kadn Kollar Bakanlnca hazrlanan Diyarbakrl Annelerden Snrdaki Askerlere Sevgi Yolu Projesi kapsamnda annelerin ördüü bere ve atklar, Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde yürütülen harekata katlan askerlere gönderilecek.

AK Parti Diyarbakr Kadn Kollar Bakan Mukaddes Evsen, sürekli yeni projeler yaptklarn belirterek terör örgütlerine kar operasyona katlan askerler için atk ve bere ördüklerini söyledi.

Askerlerimiz, snrda gözlerini krpmadan bizim için ehadeti göze alarak kefenleri koltuklarnn altnda vatanmz korumak için operasyondalar. Onlara destek olmamz lazm. Anne scakln göstermemiz lazm. Biz de onlar için atk bere örelim dedik. Annelerimizden destek geldi. Herkes Seve seve yaparz dedi. ifadesini kullanan Evsen, bunun üzerine hemen ie koyulduklarn, kendi aralarnda topladklar parayla malzeme aldklarn kaydetti.

Kadnlarn askerler için atk ve bere ördüünü belirten Evsen, bunlar askerlere göndereceklerini bildirdi.

Evsen, sözlerini öyle sürdürdü:

Afrinde snrmz tehdit eden teröristlere kar operasyon yaplyor. Asla orada Kürtlere yönelik bir operasyon yaplmyor. Hiçbir zaman da olmad. Böyle bir ayrmclk asla yok. Biz buna dikkat çekmek istedik. Bere ve atklar örenler Kürt anneler. Bu annelerden askerlerimize scak bir sevgi yolu oluturduk. Onlara bu ekilde mesaj vermek istedik. Askerlerimizin hepsi bu vatann evlatlar, onlara Diyarbakrdan özellikle Kürt annelerden selamlar, sevgiler gönderiyorum. Allah yar ve yardmclar olsun. Gönlümüz ve dualarmz hem Diyarbakrl hem de bütün Türkiyedeki anneler olarak onlarla birlikte.

Ana Sayfaya Git