Annelere şefkat eli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti, desteklerini iletti.

Haberler 01.01.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerine destek ziyaretinde bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde partinin il binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemi, destek ziyaretleri ile sürüyor. Emine Erdoan, beraberinde Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile HDP il binas önüne geçerek burada evlatlar için oturma eylemini sürdüren ailelerle tek tek görütü. Annelerin elini tutan Erdoann ziyareti srasnda duygulu anlar yaand.

- nallah ayanz uurlu gelir, evlatlarmza kavuuruz

Anneler, Erdoana nallah ayanz uurlu gelir, evlatlarmza kavuuruz. dedi.

Emine Erdoan da ailelere Anne yüreinin gücünün terörü de silah da zulmü de yeneceine tüm kalbimle inanyorum. Sizin burada yaptnz devrimdir. Asl devrimi siz yapyorsunuz. Anneler bu sorunu bitirecek. diye konutu.

Daha sonra Erdoana kaçrlan çocuklarnn fotorafn gösteren anneler, evlatlarna duyduklar özlemi anlatt. Erdoan, tek tek sarld anneleri teselli etti, onlara desteklerini iletti.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için Diyarbakra gelen anne Süheyla Demir ile görüen Erdoan, 1,5 yandaki kz Asmini kucana alarak sevdi.

6 yl önce 18 yanda kaçrlan kz Zübeyde için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek bugün oturma eylemine katlan anne Esmer Koç, Erdoana ziyaretlerinden duyduu mutluluu ifade etti. Erdoan da Sizlerle gurur duyuyorum. Mücadelenizden dolay sizi tebrik ediyorum. Kimsenin yapamadn yaptnz. diyerek aileleri cesaretlerinden dolay tebrik etti.

- Onlarn çocuklar kolejde, bizimkiler niye dada?

5 yl önce çocuu daa kaçrlan Mevlüde Üçda, Örgütün kirli yüzünü görün. 12 yanda kz çocuumuzu niye daa kaçryorlar? çocuklarn ellerine kalem tutmas gerekirken niçin silah veriyorlar? Evlatlarmz istiyoruz. Niçin onlarn çocuklar özel okullarda, kolejde? Niçin hiçbir milletvekilinin çocuu orada deil. Niçin bizimkiler dada? Biz bunu kabul etmiyoruz. ifadelerini kulland.

Konyadan gelen ve 16 yandaki kz Yasemin için oturma eylemine katlan anne Yldz Ball, kznn 6 yl önce ylba gecesi kaçrldn anlatt. Alamayacam. diyen Ball, dayanamayarak gözya döktü. Kz da seslendii ablasna, onu çok özlediini, dönmesini istediini belirtti.

Olu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayegül Biçer, kz Zeynepin çizdii Cumhurbakan Erdoann resmini Emine Erdoana hediye etti. Biçer, hakl bir mücadele, evlat mücadelesi verdiklerini anlatarak evlatlarn almadan gitmeyeceklerini aktard.

zmirden 8 yl önce daa kaçrlan kz Gamze için Diyarbakra gelerek, eyleme katlan Mehmet Laçin ise HDP milletvekilleri geliyor, burada bizimle konumuyorlar. Burada Halkn Demokrasi Partisi diye tabela açmlar. Ben halkm! Kz çocuumu zorla elimden aldlar. Yeter artk! Bu ac nedir? Artk dayanma gücümüz kalmad. dedi.

- Evlatlarna kavuan anneler mutluluklarn Erdoan ile paylat

Uruna oturma eylemi yaptklar evlatlarna, aldklar müjdeli haberle kavuan Diyarbakr annelerinden Hüsniye Kaya ve Hatice Ceylan da mutluluklarn Emine Erdoan ile paylat.

Allah raz olsun Cumhurbakanmzdan. Cumhurbakanmz babamdr. çocuumuzu getirip, evimize teslim etmiler, çok ükür. diyen Hüsniye Kaya, 5 yl önce 14 yanda kaçrlan kzna kavutuunu belirtti.

Hatice Ceylan ise oluna kavutuunu ifade ederek Canmz bize tekrar verdikleri için teekkür ediyoruz, polisimize, askerimize. Rabbim onlar bamzdan eksik etmesin. Dars hepsinin bana. diye konutu.

Emine Erdoan da tüm ailelerin en ksa zamanda evlatlarna kavumasn diledi.

Aileler desteklerinden dolay Cumhurbakan Erdoan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Vali ve l Emniyet Müdürü ile polislere ve askerlere teekkür etti.

Ziyaretinden memnuniyet duydu

Buarada, Emine Erdoann, beraberinde Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile gerçekletirdii ziyaret, evlatlarna kavumak için bekleyiini sürdüren aileleri mutlu etti.

- Büyük bir sürpriz oldu

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemine katlan Süheyla Demir, yapt açklamada, Emine Erdoann kendilerini ziyaret etmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

çok mutlu olduk. Bu bizim için büyük bir sürpriz oldu yeni ylda. En büyük hediyeyi aldk. nallah evlatlarmz da gelir. diyen Demir, Cumhurbakan ile Emine Erdoana teekkür etti.

Demir, Allah devletimize zeval vermesin. Kendisi dertlerimizi dinledi. Bu bizim için gurur verici. dedi.

Olu Müslüm için oturma eylemi yapan Songül Altnta, Emine Erdoann ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarn aktard.

çok sevindik, Emine Hanm geldi, Bakanmz geldi. Bize sürpriz yaptlar, dertlerimizi, skntlarmz dinlediler. nallah ziyaretleri evlatlarmzn gelmesine vesile olur. Cumhurbakanmza, Emine Hanma, Bakanmza teekkür ediyoruz. Hepimizi tek tek kucaklad, dertlerimizi dinledi. ifadelerini kullanan Altnta, bu ziyaretin kendilerine moral verdiini kaydetti.

Anne Ayegül Biçer, olu Mustafaya kavuma umuduyla oturma eylemini sürdürdüünü belirterek, ziyaretin kendilerini mutlu ettiini aktard.

Emine Erdoann kendilerini ziyaret etmesinden gurur duyduklarn dile getiren Biçer, Geliiyle bizi mutlu etti. Allah raz olsun. Yüreine salk. Bize çok büyük bir umut oldu. Gelii bizi daha güçlendirdi, bize kuvvet verdi. Allahn izniyle 120 sene de olsa bu mücadele devam edecek. diye konutu.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için oturma eylemine dahil olduunu anlatarak, Cumhurbakanmzn ei geldi, çok memnun olduk. Duygularmz paylat. Derdimizi dinledi. çok sevindik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git