Anneleri ölen 6 yavru köpek koruma altına alındı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde anneleri ve iki kardeşleri aracın çarpması sonucu ölen 6 yavru köpek, Batman Belediyesine ait hayvan barınağına getirildi.

Haberler 30.12.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Hasankeyf ilçesinde anneleri ve iki kardeleri aracn çarpmas sonucu ölen 6 yavru köpek, Batman Belediyesine ait hayvan barnanda koruma altna alnd.

Batman Hasankeyf karayolu Bat Raman mevkisinde anneleri ve iki kardeleri aracn çarpmas sonucu ölen bir haftalk 6 yavru köpek, görevden dönen Dicle Elektrik Datm A (DEDA) ekiplerince fark edildi.

Ekip, ölen anneleri ve kardelerinin yanndan ayrlmayan 6 yavru köpei, Batman Belediyesi Veteriner leri Müdürlüüne ait hayvan barnana getirdi.

Yetkililere teslim edilen 6 yavru köpek, uzun süre aç ve susuz kaldklarnn tespit edilmesi üzerine barnakta bulunan baka bir anne köpek tarafndan emzirildi.

Anne köpein sütünü emerek karnlarn doyuran yavru köpeklerin, daha sonra bakmlar yapld.

YAVRU KÖPEKLER KORUMA ALTINA ALINDI

Ekipte yer alan DEDA görevlisi Hüsnü Kurt, görev dönüü yol kenarnda yavru köpekler olduunu fark ettiklerini söyledi.

Yavru köpeklerin anneleri ile iki kardeinin araba çarpmas sonucu öldüünü belirten Kurt, Yavru köpekler ölen annelerinin yanndan ayrlmamt. Biz de araba çarpmasn ve açlktan ölmesinler diye yavru köpekleri alarak hayvan barnana getirdik. dedi.

Batman Belediyesi Veteriner leri Müdürlüü görevlisi Veteriner Hekim Tuba Gökalp da 6 yavru köpein açlk ve susuzluktan ölmek üzere olduunu vurgulayarak öyle konutu:

Daha önce anne köpei 2 yavrusuyla koruma altna almtk. Barnaa getirilen 6 yavru köpee, buradaki anne köpeimiz annelik yapyor. Normalde anneler farkl yavru kabul etmiyor. Bu anneyi ve yavrularn kurtardmz için o da bize bu iyilii yapt ve bu yavrularn beslenmesini kabul etti. Bir anda bu annenin 8 yavrusu oldu.

Duyarl vatandalara çarda bulunan Gökalp, Bu gibi hayvanlar gören vatandalarmzdan ALO 153ü aramalarn istiyoruz. Burada gerekli tedavi ve alarn yapyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git