Annelerin çığlığı 30'uncu gününde!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 49 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 30'uncu günde de sürdürdü. Hani ilçesindeki fırında çalışan oğlu Fatih'in (24), 2015'te dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylemde olan Sevdet Demir, "Onlar bize göre değil oğlum; fırsatını bulursan kaç, gel" dedi.

Haberler 02.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan çeitli tarihlerde daa kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 49 ailenin, HDP Diyarbakr l Binas önündeki oturma eylemleri 30uncu gününde devam ederken, aileler evlatlarnn ölü ya da diri getirilmesini istiyor.

OLUNA SESLEND: FIRSATINI BULURSAN KAç, GEL

Diyarbakrn Hani ilçesinde, frnda çalan olu Fatihin, 2015 ylnda terör örgütünce daa kaçrldn iddia ederek, eyleme katlan Sevdet Demir, çocuu gelene kadar parti binas önünde oturacan söyledi. Oluna seslenen Demir, 29 gündür buradaym, sonuna kadar da burada olmaya da kararlym. Bütün analar çaryorum; korkmasnlar, gelsinler, yavrularn istesinler. çocuklarmz gelene kadar biz gitmeyeceiz. Olum gel, Fatih gel. Gezmedik yol brakmadk, çalmadk kap brakmadk, her yeri aradk. Bizim umudumuz sadece burasdr. Buraya senin için geldim olum, seni bekliyorum. Senin yerin oras deil, bizim yanmzdr. Eve gel olum, onlar bize göre deil onlar brak, evine gel. Frsatn bulursan kaç, gel diye konutu.

HER AN HER DAKKA BEKLYORUM

Vatani görevini yapt srada, 2015te izinli olarak akraba ziyaretine giderken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlan yeeni Sedat Sorgun (28) için anlurfann Viranehir ilçesinden gelip, oturma eylemine katlan Halime ehitolu da Her an, her dakika onu bekliyorum. Yavrum, kuzum; telefon her çaldnda yüreim hopluyor, kap çalndnda Sedat m geldi? diye. Seni her dakika, her saat, her zaman bekliyoruz yavrum. Rabbime seni emanet etmiim; inallah Allahm, seni bana getirir. Neredeysen sesimi duy, seni bekliyorum dedi.

ANNELERE DESTEK ZYARET

Annelerle tek tek görüen güvenlik ve terör uzman Dr. mbat Mulu, PKK terör örgütünün Kürt temsilcisi olmadn Kürtlerin düman olduu için Kürt ailelere ac yaattn söyledi. Dr. Mulu, Bu bölgenin ve bir Kürt ailenin çocuuyum, bu acy en iyi bilenlerden biriyim. çünkü zamannda PKKnn kaçrma listesinde bende vardm, annem beniz zmire kaçrd. Ben o terörün maduru olmadm, okudum bu ülke, bayrak için 15 yl bata Irak olmak üzere PKK terör örgütüne kar dalarda savatm. Halende bu sava vermek, annelerin aclarn durdurmak için, her gün Dou ve Güneydounun her ilinde konferanslar veriyorum. Terör ve terörün kanl yüzü, siyasi uzants olan HDPnin bu ailelere ve Kürtlere yaatm olduklar aclar anlatyorum. Hacire annenin balatm olduu çlk, bugünün çl deil bu 40 yllk çlkt. 40 yllk çl annelerimiz ortaya çkard ve çkarmaya devam edecek. Terörün maduru olan dier annelere sesleniyorum. 20 bine yakn Kürt annesi var, terörün tuzana düen. 20 bin annenin en az 15 bin tanesi bugün buralarda ya da kendi illerinin meydanlarnda olmas lazm. Kendi sokaklarnda olmas lazm ki bu acy duysunlar ve bu çl büyütsünler. Bu çln susmamas lazm, susarsa terör örgütünün ekmeine kaymak süreriz. Bunun için annelerin hep yannda olmamz lazm. Madem PKK terör örgütü Kürtlerin temsilcisi neden bugün alayan annelerin yüzde 90 Kürt? Kürtün en büyük düman, bunu yllardr söylüyor dedi.

Dr. Muluyla birlikte Memleketçi Sanayici Adamlar Dernei (MSAD) Diyarbakr l Bakan Frat Özmen de ailelerle bir araya gelerek destek açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git