Annelerin çığlığı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 18.04.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 229üncü gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan anne Kamile Küçükda, 228 gündür evlat mücadelesi verdiklerini söyledi.

HDPnin çocuklar kandrarak daa kaçrdn ifade eden Küçükda, Eer onlarda Allah korkusu olsayd 10-14 yalarndaki çocuklar götürmezlerdi. Benim olum oraya gidecek kii deildi, olum okul okuyordu niye kandrp götürdüler? Olum sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. diye konutu.

Acl anne, Onlar diyor ikence var ama kesinlikle yoktur. Burada birçok kii teslim oldu, anne ve babalarnn yanndadr, ben de o günü görmek istiyorum. Ne bayrammz var ne seyranmz. Seni çok özledim bebeim. Sana kefen giydirmek istemiyorum, damatlk giydirmek istiyorum. ifadelerini kulland.

- Biz sizleri nasl vekil kabul edelim?

Olu Tuncay için oturma eylemine devam eden baba evket Bingöl ise, evlatlarna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

Olum Tuncay beni duyuyorsan, görüyorsan kaç polise veya askere teslim ol. diyen Bingöl, konumasn öyle sürdürdü:

HDP çocuklarmz alp, daa götürüp ölüme mahkum etti. Bizi de kendi kaplarna mahkum etti. Artk Allahtan korkup, Bu insanlarn çocuklarn verelim. desinler. Utansnlar artk desinler ki Biz bu insanlara zulüm yapyoruz. Kürt halknn çocuklarn kaçryorsun, cann ve maln yakyorsun. Biz sizleri nasl vekil kabul edelim? Siz bizim vekilimiz deilsiniz, dadaki PKKnn vekilisiniz.

Ana Sayfaya Git