Annelerin direnişi!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakır anneleri, binaya giren partililere "20 gündür burada oturuyoruz umurlarında değil." diyerek tepki gösterdi. Oğlu için oturma eyleminde bulunan baba Şehmus Kaya, il binasının penceresine ay yıldız desenli şal astı.

Haberler 23.09.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 45 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 21inci gününde de devam ettirirken, artk dayanamadklarn söyleyip, parti binasna girmek isteyen aileler ile HDPliler arasnda tartma çkt. Polisin araya girip, aileleri uzaklatrmasyla gerginlik ksa sürdü.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin (21) HDPliler tarafndan daa kaçrldn iddia edip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakr binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP önünde oturma eylemine balad. Dün HDP il binas önündeki oturma eyleminde, 45 aile ile 21inci güne girildi.

BZLER SUSMAYACAIZ

Eylemini sürdüren ve çocuklarn isteyen aileler, artk dayanamadklarn belirterek, parti binasna girmeye çalt. Bu srada aileler ile HDPliler arasnda tartma çkt. Polisin araya girip, aileleri uzaklatrmasyla gerginlik, sona erdi. Aileler, Susma sustukça sra gelecek. sloganlar att. Güvenlik güçlerinin sakinletirdii ailelerden olu Vedat için eyleme katlan baba ehmus Kaya da HDP il binasnn penceresine ay yldz desenli al ast.

Vatani görevi için usta birliine giderken, 2 Ekim 2015te, Tuncelinin Pülümür ilçesinde, teröristlerce kaçrlan olu Müslüm (24) için 5 Eylülde oturma eylemine katlan Songül Altnda, çocuklarmz bize getirsinler. Biz cevap istemiyoruz, baka bir ey de istemiyoruz. çocuklarmz getirilene kadar biz susmayacaz. Biz iimizi, gücümüzü, evimizi brakm çocuklarmz almaya gelmiiz diye konutu.

YÜREMZ YANIYOR

stanbul Esenyurtta, 2014te tekstil fabrikasnda çalrken, kaybolan ve PKKnn kaçrdn iddia ettii kz Yasemin (21) için 19 Eylülde oturma eylemine balayan Yldz Ball ise Bu annelerin, bu zulme Dur demelerinin zaman geldi de geçiyor bile. Yeter artk, yüreimiz yanyor dedi.

BU ZÜLME DUR DENLSN

Konyadan gelerek 16 yandaki kz Yasemin için oturma eylemine katlan anne Yldz Ball da tepkisini öyle dile getirdi: Selahattin Demirta, Anamzsnz, bacmzsnz, kardeimizsiniz. diyor. Nerede bu kardelik, baclk? Analar, baclar, size sesleniyorum. Bu evlatlar öyle kolay artlarda büyütmedik. Annelerin bu zulme dur deme zaman geldi, geçiyor. Yeter artk yüreimiz yanyor. Evlad kaçrlan herkese söylüyorum. Bizlere destek verin. Sizler de buraya gelseniz çocuklarmz oradan getiririz.

ASKER ALESDE EYLEMDE

Er Emrah Avunann annesi Leyla ve babas Bilal Avunan, HDP il binas önüne gelerek nöbeti amca Muhittin Avunandan devrald. Evlat nöbetine balayan anne Leyla ve baba Bilal Avunan, rnakn Cizre ilçesinde vatani görevini yapan er Emrah Avunann (20) 4 yl önce çar iznine çktktan sonra bir daha haber alnamadn belirterek, çocuklarnn kaçrlmasndan dolay psikolojilerinin bozulduunu söylediler.

Baba Bilal Avunan, Olum askerlik için rnakn Cizre ilçesine gitmiti. 10 gün orada kald, telefonla her gün görüüyorduk, kendisine iki sefer para gönderdim. Baba burada su scaktr bana para gönder diyordu. 9 gün orada kald, telefonu kayboldu. 20 gün sonra arkada bana telefon açt, Alay komutanyla görütüm, olunuz bugün gelmedi dedi. Olunuzun çantas havaalannda dedi, Ankaraya gittim aratrdm olumun nerede olduunu söyledim. Orada sordum olumu, bana Olunuzu HDPliler kaçrm, PKKya vermi dediler. Cizrede HDP il binasna gittim ve HDPlilere olumu sordum. Onlar da bana Olunu götürdük PKKya verdik dedi. Böyle ey olur mu, tek çocuumdu. Vatan görevine gönderdim, daa kaçrdlar. Kaçrldndan beri ondan hiç haber almadm. Olum neredesin çk gel, biz üzülüyoruz, biz perian olduk. Ailen perian oldu, ailenin durumu iyi deil. Herkesin psikolojisi bozuldu. Emrahn annesi gece rüyasnda her zaman Emrah neredesin diye sayklyor. Yazk deil mi bu anneye bu annelere yazk deil mi hepsi gariban ailelerdir. HDPliler gitsin çocuklarn götürsün. Selahattin Demirta çksn meydana çksn bu çocuklarmz getirsin. Yazk deil mi bu ailelere dedi.

BR ALE DAHA KATILDI

Kütahyadan gelen acl anne Hatice Levent, kz Fadimenin 2015 ylnda üniversite okumak için Bitlise gittiini ve bir daha kendisinden haber alamadn söyledi. Levent, Kütahyadan geldim, kzm üniversite okumak için Bitlise gitti, birinci senesini okudu, ikinci senesinde kzmn beynine girdiler götürdüler. 5 yl etti, 18 yana giriyordu, biz onlar için büyütmedik. Ne cefalarla büyüttük, beyinlerine girip götürdüler. Benim ve tüm annelerin yüzünü güldürsünler, yavrularm, Fadimemi bize versinler. Ölü veya diri ben yavrumu istiyorum. Ben ilk gidiimde arkadalar Fadimeyi daa götürdüler dedi. Televizyonda gördüm, ilk gün ku olsaydm o gün gelecektim dedi.

Ana Sayfaya Git