Annelerin eylemi

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 10.01.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 130uncu gününe girdi.

Anne Yldz Ball yapt açklamada, HDPlilerden kimsenin kendileriyle iletiime geçmediini belirterek, nsan en ufak bir ey söyler. Hiç mi vicdan yok, hiç mi merhamet yok. Biz onlara bir ey yapmadk ki onlar ne diye evlatlarmz götürdüler ki? Sadece evladmz istiyoruz baka bir ey istemiyoruz. Evladmz gelmeden buradan kalmayacaz. ifadelerini kulland.

Kz için çektii acdan saçlarnn beyazlatn dile getiren Ball, unlar söyledi:

Benim saçm hepsi ak oldu. Benim saçmda siyah yok. Sabahtan akama kadar dardaym kaplarn önündeyim. Eve yatmaya gidiyorum ama uyku da tutmuyor. Gider sabaha kadar namaz klarm, ibadet ederim Allaha. Benim kzmn dolap dolusu eyas var, anlar, hatras var. Ben o eve giremiyorum, girdim mi sanki beni bouyorlar, sanki beni öldürüyorlar. Gidemiyorum evime çocuklarmla ilgilenemiyorum.

Baba ehmus Kaya, ei ile oturma eylemine katldn anmsatt.

Olundan 5 yldr haber alamadn dile getiren Kaya, Olum HDPliler tarafndan kaçrld, onlara hakkm helal etmiyorum. Buradan gitmeyeceim. dedi.

çocuklarna kavumalar için devletin youn çaba gösterdiini vurgulayan Kaya, Evladmdan ayr kaldm için 5 yldr ac çekiyorum. Güvenlik güçlerine güveniyorum. nallah olumu onlarn elinden kurtaracaklar. Brakn bu çocuklar artk yazktr. diye konutu.

- Evladm almadan buradan kalkmam

Baba Mehmet Laçin de eyleme katlmak için zmirden geldiini belirterek, Burada olmamn sebebi HDPden alacam var. Kararlym, azimliyim. Evladm almadan buradan kalkmam. ifadesini kulland.

Kzn almak istedii için HDPliler tarafndan darp edildiini belirten Laçin, Kzm bulduum an müdahale etmeye çaltm ancak beni darbettiler. Elimde mahkeme karar var. HDP bunu iyi bilsin. HDP iine geldii zaman yasalarn arkasna snyor, iine gelmedii zaman da yasalara uymuyor. Yasalar uygulanr o kapya kilit vurulur, HDP kapanr. Bizim çocuk acmz bitmez, sevda devam eder. Kandile doru yürüyüe geçeriz. Kandile kadar gitmeye kararlym. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git