Annelerin eylemi!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 23.01.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 143üncü gününe girdi.

Souk havaya ramen ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Hamdiye Arslan, yapt açklamada, olu Mahmut için eyleme katldn söyledi. HDP, olumu kaçrd. Olumu HDPden istiyorum. diyen Arslan, öyle konutu:

Allah rzas için çocuklarmz brakn eve dönsünler. Anne ve baba olarak bizi çok perian ettiler. Eylem çadrndan gitmiyorum. Olum gelinceye kadar burada bekliyorum. Hastaym, ölürsem de burada ölürüm.

Arslan, oluna geri dönmesi çarsnda bulundu.

Baba ehmus Kaya da 142 gündür oturma eyleminde olduklarn belirterek eiyle sürdürdükleri eylemde kararllk vurgusu yapt. Kaya, HDPnin PKKdan hiçbir fark yok. Olum bunlarn elinde. Biz bunlar bitirmeden buradan gitmeyeceiz. Hiç kimsenin üphesi olmasn, bunda kararlyz. ifadelerini kulland.

Ailelere destek çarsnda bulunan Kaya, öyle devam etti:

Bütün aileler, gelin çocuklarnz bu zalimlerin elinden aln. Burada oturun, bize destek verin. Herkesten destek bekliyoruz. 10 yandaki çocuu alyorlar. Sen siyasi parti deil, zorba partisin. Sen milleti tehdit ediyorsun. 5 yldr olumun hasreti cierimi yakt. Aile olarak hepimizin psikolojisi bozuldu. Sizin tek bir kelimenizle çocuklar buraya gelir. çocuklar nasl aldysanz, öyle getirebilirsiniz. Size verilen oylar haram olsun. Zalimlere, zulümlere yaasn cehennem.

Ana Sayfaya Git