Annelerin yüreğini soğuk etkilemiyor?

Anne Necibe Çiftçi "Çocuklarımızı kandırarak dağa götürdüler. İstiyorduk ki çocuklarımız okul okusun"

Haberler 06.01.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 126inci gününe girdi. Necibe çiftçi yapt açklamada, Hakkarinin emdinli ilçesinden olu Roat çiftçi için geldiini ve evlatlar için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

çocuklarna kavumak için bu k gününde de oturma eylemine devam ettiklerini belirten çiftçi, çocuklarmzn hepsi küçük yatayd. çocuklarmz kandrarak daa götürdüler. stiyorduk ki çocuklarmz okul okusalard. ifadelerini kulland.

çiftçi, oturma eylemini örenen, annelerini televizyonda gören çocuklarn terör örgütünden kaçmaya baladn dile getirerek, Hatice ablann çocuu gelip teslim oldu. çok sevindik. nallah Allahn izniyle devletimizin gücüyle çocuklarmz da öyle gelip bize kavuacaklar. Bütün anneler olarak biz de sevinelim. dedi.

- Evimizin kapsn kilitleyip geldik

Sevdet Demir de olu Fatihin, 4 yl önce Hani ilçesinde ekmek frnnda çalrken HDP araclyla daa kaçrldn anlatt.

Oturma eyleminin 125 gündür devam ettiini dile getiren Demir, öyle konutu:

Olum gelene kadar burada oturmaya kararlym. Umudum var. Olum beni görse dayanmaz gelir. nallah olum beni görür gelir. çocuklar daa kaçrlan ailelere sesleniyorum. Siz bu soukta evinizde sobann yannda oturuyorsunuz. çocuklarnz darda ne halde? Üzerilerinde elbise yok, açlar. Bütün anneler oturma eylemine gelin çocuklarnz cesaret alsn ve gelsin. Evimizin kapsn kilitleyip geldik. Anneleri burada oturmaya çaryoruz.

Demir, evlat hasretiyle yandklarn vurgulayarak, Anneler gelsin burada otursun, çocuklarn istesin. Siz kimden korkuyorsunuz? Biz bu çocuklar daa götürülmeleri için mi yetitirdik? çocuklarmzn yeri bizim yanmzdr. Biz da için onlar dünyaya getirmedik. diye konutu.

- Doru adresteyiz çocuklarmz tam da buradan götürdüler

Ardan gelerek 4 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz çidem için eylemini sürdüren baba Yasin Kaya ise yavrularnn dönmesini umut ettiklerini belirtti.

Evladndan ayr olduunu için çok ac çektiini dile getiren Kaya, unlar aktard: çocuklarmz bekliyoruz. Doru adresteyiz çocuklarmz tam da buradan götürdüler. Ben çocuumu onlardan istiyorum. Onlar çocuk hrsz. çocuumu çalmlar ve götürmüler. Kzm eer beni görüyorsan PKKdan kaç gel devletimize teslim ol. Devletimiz büyüktür inallah devletin gücüyle bir gün babann kapsn çalp gelirsin. Kapm her zaman sana açktr. nallah seni okutacam.

Ana Sayfaya Git