Annelerle kuçaklaştı

Diyarbakır'da, uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan'a kavuşan Hatice Ceylan, evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti, onlarla kucaklaştı.

Haberler 11.12.2019 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda uruna HDP il binas önünde oturma eylemi yapt 15 yanda daa kaçrlan olu Cafer Ceylana kavuan Hatice Ceylan, evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 99uncu gününde devam ediyor.

Merkez Kayapnar ilçesinden 8 Ekimde 4 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Cafer için oturma eylemine katlan ve gece ald müjdeli haberle evladna kavuan Hatice Ceylan, sevincini Diyarbakr anneleri ile paylamak için HDP il binas önünde gitti. Zlgtlarla karlanan anne Ceylan, oturma eylemi yapan annelerle kucaklat, onlara moral vermeye çalt. Duygusal anlarn yaand bulumada Ceylan ve evlat nöbetini sürdüren anneler gözya döktü.

- Allah bu mutluluu herkese yaatsn

Ceylan yapt açklamada, çok mutlu olduunu belirterek ancak hala olunu göremediini söyledi.

Buradaki aileler oturmaya devam etsinler, kalkmasnlar. Anneler ve babalar korkmasn hepsi gelsinler buraya. Bütün anne ve babalar buraya toplasn çocuklar için. Hiçbir ey insann çocuu kadar kymetli deildir. diyen Ceylan, alklarla karlandn, bunun güzel bir duygu olduunu belirtti. Ceylan, öyle konutu:

Allah herkese yaatsn inallah. Cumhurbakanmz arad bizi canl konutuk. Olunuz geldi, sabaha delikanlnz yannzda olacak. dedi. Anneler ümitsizlie dümesinler. Burada olan veya olmayan, korkup da gelmeyen anne ve babalar gelsinler çünkü çocuklarmz HDP araclyla götürüldü, hepsi öyle. Hepsi de 13-14 yalarnda. Ne ideolojileri var, hiçbir eyleri yok o çocuklarn. O küçük çocuklarn ne düüncesi ne fikirleri olacak ki? çocuklarmz okullardan kandrlp götürülüyor çünkü o yalar kandrlma ya. Bu ikinci oldu, inallah devam halka halka gelecek. çocuklarmz inallah kurtulacak. Allah yol açnca polisimizin, devletimizin de yardmyla çocuklarmz kurtulacak. Olum Kobanideydi. Son bir ayda 5-6 defa telefonla görütük. Kaçmay istiyordu. Bana, Anne üzülme geleceim, korkmayn. diyordu. Allah bu mutluluu herkese yaatsn. Buradaki arkadalarm unutmadm, unutmayacam.

Ceylan müjdeli haberi aldnda çok heyecanlandn, neredeyse telefonun elinden düeceini dile getirerek Elim ayam titriyordu, hatta konuamadm, olum Geldim deyince. Allah bu duyguyu hepsine yaatsn. dedi.

Ana Sayfaya Git