Annenin feryadı

Oğlu gözlerinin önünde öldürülen annenin şahitliğinin dikkate alınmadığı iddiası.

Haberler 07.12.2017 - 12:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 17 Kasm 2014te arazi anlamazl yüzünden taziye evi önünde öldürülen Erdal Polatn davasnda tutuklu sank kalmad. Anne Mehdiye Polat, olunun kendisinin ve yüzlerce kiinin gözleri önünde öldürüldüünü belirterek, Olay gören insanlar Allah rzas için konusun. Ben adalet istiyorum dedi.

Olay, 17 Kasm 2014te merkez Kayapnar ilçesi Peyas Mahallesinde meydana geldi. Erdal Polat (35) ve annesi Mehdiye Polat bir akrabalarnn taziyesi için Hazreti Hamza Camii içerisinde bulunan taziye yerine geldi. Anne Mehdiye Polatn iddiasna göre olu Erdal Polat ile aralarnda arazi anlamazl bulunan amcas B.P. ve çocuklar arasnda tartma çkt. Ksa sürede büyüyen tartma kavgaya dönütü. B.P.nin silahndan çkan kurunla ar yaralanarak, hastaneye kaldrlan Erdal Polat yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. Olayn ardndan B.P. ile oullar D.P., .P. ve D.P. kayplara kart. 9 ay sonra polisin operasyonuyla yakalanan B.P. ve oullar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anne Mehdiye Polat, Diyarbakr 3. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada B.P.nin öz kardei M.P.nin ahitliinin dikkate alnarak kendi ahitliinin dikkate alnmadn ve sürekli olarak mahkemeden dar çkarldn iddia etti. M.P.nin hrszlk ve yaralama gibi çeitli suçlardan sabkas olduunu belirten Mehdiye Polat, Olumu gözümün önünde öldürdüler. imdi hepsi serbest kald dedi.

Allah rzas için ahitlik yapsnlar

Olay gününü anlatan Mehdiye Polat, olu öldürüldükten sonra sanklarn kendisine de silah dorulttuunu ileri sürerek, Oradan birinin oluma küfrettiini duydum. Bir de baktm 4 kiinin elinde silah var. Olumu yerde gördüm. 2 kii bana silah dorultup seni de öldüreceiz diyerek küfretmeye balad. Orada olay görenlerden biri olunu öldürdün, annesinden ne istiyorsun dedi. O anda silahlarn bellerine koyup gittiler. Sadece adalet istiyorum. Orada olay gören insanlar Allah rzas için konusun. Mahkemede katilin kardei ahitlik yapt. Oto hrszl ve yaralamadan sabkas var. Benim ahitliimi dikkate almadlar. Sürekli beni dar attlar. Onun ahitliini dikkate aldlar. Sanki biz katiliz onlar madur. Olay annda çok kii vard orada. Oras hem kahve hem de yas evidir. Hepsi de orada duruyordu. Ben adalet istiyorum. Benim olumu gözümün önünde öldürdüler. Herkesin çocuu var. Cumhurbakanma, Adalet Bakanma sesleniyorum. Her kapy çalyorum, üstüme kapanyor. Allah rzas için olay gören insanlar ahitlik yapsn. Biz gördük desinler. Ben baka bir ey istemiyorum ifadelerini kaydetti.

Olay yüzlerce kiinin önünde oldu

Öldürülen Erdal Polatn kardei Gökhan Polat da olayn tenha bir yerde deil yüzlerce kiinin olduu bir yas evi ve dolu olan bir kahvehanenin karsnda olduunu vurgulayarak, u iddialarda bulundu:

Olay yerinde bulunanlarn çou zaten akraba, onlardan olay günü ifade verenler de oluyor. Evimize gelip durumu anlatanlar da oluyor. fade verenlerden birisi olan N.P. katilin öz kardeinin olu. Olay günü kendisinin de orada olduunu, katil B.P.nin ve üç olunun her birinin elinde silah olduunu ilk ifadesinde veriyor. lk önce en büyük olu .P.nin üzerlerine yürüdüünü söylüyor. N.P., .P.yi tuttuunu, etkisiz hale getirdiini, ardndan bir silah sesi duyduunu ve arkasna baktnda aabeyimin öldürüldüünü görüyor. Zaten olayn ilk günü karakola giderek ifadesini veriyor. Fakat B.P. ve çocuklar 9 ay boyunca kaçyor. Mahkemede biz sesimizi duyuramadk. Hiçbir ekilde dikkate alnmadk. Annem olay gözleriyle gördüünü defalarca söylese de hiçbir ekilde dikkate alnmad ve devaml mahkemeden kovuldu. Bunun dnda aabeyim öldürüldükten hemen sonra kardeimin sosyal medya sitesi adresine mesaj geliyor. Mesajda da aabeyimi kendilerinin öldürdüklerini, bilerek teslim olmadklarn ve kardeimi de bankada öldüreceklerini yazyorlar. Bu mesaj geldii gibi biz zaten adliyeye giderek bununla alakal soruturma da balattk ama hiçbir ekilde sonuç alamadk. Mahkemede bunu defalarca söylememize ramen dikkate dahi almadlar.

Olay meru müdafaa gibi gösterdiler

B.P.nin öz kardei M.P. ile anlaarak, olay kendi aralarnda olan bir kavga gibi gösterdiklerini ve aabeyinin bu kavga srasnda gelen kurunla öldüünün gösterilmeye çaltn savunan Polat, unlar kaydetti:

Zaten bizim söylediklerimizi hiçbir ekilde dikkate almadlar. Sanki biz katil dier taraf suçsuz gibi davranlyor. Sonunda olay herhalde bizden birinin üzerine kalacak. Bizden birini içeri atacaklar. Dosya incelendii zaman ciddi bir açk var. Muhtemelen Türkiyede emsali görülmemi bir dosyadr. Zaten bilirkii raporunda da görüntülerde de dördünün görüntüsü var. kisinin elinde silah var. ki farkl silah var. Olayda elinde hiç silah bulunmayan sabkal M.P.nin söyledikleri tamamen dikkate alnarak hepsinin tahliyesi yaplyor. Annem olaya ahit. Gözleri önünde gerçeklemi, hiçbir ekilde söyledikleri dikkate alnmyor. Mahkeme görüntüleri hiçbir ekilde dikkate almad. Biz mahkemeye görüntüleri sunduumuzda iki tane farkl silah görüntülerde çkt. kisi de birbirinden farkl. Hatta .P.nin tabancasn beline koyduu ayn ekilde dierinin de beline koyduu görünüyor ama bunlar hiçbir ekilde dikkate alnmyor. Bu ekilde hepsini tahliye ettiler. Eer dikkate alnrsa bu davada fazlasyla insan içeriye girecektir. çok farkl eyler dönüyor iin içinde. Katilin öz kardeinin olu N.P. ve E.P. bunlar ifade verdi. B.P. bunlar topraklarn vermemekle tehdit etmi. Onlar da ifadelerini geri çekti. Zaten ilk gün verilen ifadede yazyor. Dördünün de elinde silah olduunu söylüyor ama mahkeme bunu dahi dikkate almyor. Hatta ve hatta annem olay günü polislerin kovanlar rögara atanlar tanyp tanmadn soruyor. Mahkemede bunlardan da ikayetçi olduk. Soruturulsun ve kim rögar kapana attysa onlar hakknda da soruturma balatlsn. Bunu defalarca dile getirdik ama hiçbir ekilde dikkate alnmad. Ne sosyal medya kaytlar ne aabeyimin öldürülme annda delilleri kaybeden insanlar hakknda hiçbir ekilde soruturma balatlmad. Tamamen M.P.nin söyledikleri dikkate alnarak tahliye edildi. Bu konunun aratrlmasn istiyoruz. nanyorum ki kamuoyuna duyurulduunda birçok insan ahitlik yapacak ve gözleriyle gördüünü söyleyecek. Olaydan sonra olay yerinde bulunan evleri tek tek dolatm. Olay görüp görmediklerini sordum. çou insan korktu. Gizli tank oluruz diyenler de oldu ama daha sonra onlar da korkudan hiçbir ekilde ahitlik yapmad.

Ana Sayfaya Git