Annesi "sırtladı" meslek sahibi oldu

Siirt'te engelli Yalçın Özsüren, annesinin 10 yaşında sırtında taşıyarak götürdüğü yorgancıda öğrendiği mesleğini 43 yıldır sürdürüyor.

Haberler 21.05.2017 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte yaayan Yalçn Özsüren 2 yanda geçirdii çocuk felci nedeniyle yürüyemedii için annesinin srtnda tayarak götürdüü yorgancda çocuk yata örendii meslei 43 yldr sürdürüyor.

Kiliste dünyaya gelen ve rahatszl nedeniyle bir süre yürüyemeyen Özsüreni annesi srtnda tayarak önce okula, daha sonra da 10 yana geldiinde meslek örenmesi için yorganc olan daysnn dükkanna götürmek için srtnda tad.

Küçük yata yorgan dikmeyi örenen Özsüren, anne ile babasnn evde uygulad egzersiz hareketleri ve masajlarla aksayarak da olsa yürüyebilmeyi baard.

Daysnn yannda çrak olarak ie balayan ve azmi ile meslei örenen Özsüren, 43 yldr yorganclk yapyor.

Üç çocuk babas Özsüren (53), engeline ramen ailesinin geçimini salamann mutluluunu yaarken, 8 yl önce yaamn yitiren annesini minnetle yad ediyor.

ANNEME MNNETTARIM

Özsüren, 2 yandan beri engelli olarak yaamn sürdürürken, annesinin fedakarl, yorganc daysnn da desteiyle meslek sahibi olduunu söyledi.

Küçük yalarda örendii yorgancl 43 yldr sürdürdüünü dile getiren Özsüren, daysnn geçen yl vefat etmesiyle Siirtin tek yorgancs olarak hizmet verdiini belirterek, unlar dile getirdi:

Bu yama kadar çok ükür ekmeimi kazanabildim. Baka bir iim yok, yapamam da. Tek güvencem önce Allah sonra da mesleim. Annem beni srtnda okula, okul çknda i yerine götürüyor, akam da evimize getiriyordu. Bu ekilde meslei örendim. Anneme minnettarm.

Özsüren, annesinin kendisini srtnda tarken bir gün karda kayarak karnndaki bebei düürdüünü aktard.

ENGELLYM AMA HAYATA BALI BR NSANIM

Engeli dolaysyla hayata küsmediini belirten Özsüren, yaamay ve insanlar çok sevdiini aktard.

Özsüren mesleini severek yaptn, Siirt halkna kentin tek yorgancs olarak hizmet vermekten mutluluk duyduunu ifade ederek, iiyle çocuklarnn geçimini saladn söyledi.

Dostlarnn dar gününde de kendisini yalnz brakmadna iaret eden Özsüren, engellilere hayattan kopmamalar tavsiyesinde bulunarak, Kimse, Ben engelliyim, bu ii yapamam. diye bahane aramasn. Ben de engelliyim ama hayata bal bir insanm. Her insan engelli aday. Üzülmeyin, düünmeyin ve hayata smsk balanmaya devam edin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git