Annesi yakılmış halde bulunan köpeğin yavrusu, İstanbul'a gönderildi

Merkez Bağlar ilçesinde geçen hafta mezarlıkta bulunan yakılmış köpeğin yaralı yavrusunun tedavisi tamamlandı. İstanbul'da bir aile tarafından sahiplenilen yavru köpek, yeni yuvasına gönderildi.

Haberler 11.07.2018 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Yeniköy Mezarlnda 3 Temmuzda yaklm ölüsü bulunan köpein yanndaki yavrusunun tedavisi tamamland. Sol gözü oyulan ve vücudunun çeitli bölgelerinde yanklar olan yavru köpei, olay günü Hayvan Haklar Federasyonu (Haytap) Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler alarak tedavisini üstlendi. stanbuldan bir aile, köpei sahiplenmek istediini Sevgi Ekmekçilere bildirdi. Ekmekçiler görümelerin ardndan yavru köpei aileye vermeyi kabul etti. Ekmekçiler, yavru köpei uçakla stanbuldaki aileye gönderdi.

STANBULA GÖNDERLD

Köpein salk durumunun iyi olduunu belirten, Sevgi Ekmekçiler, Olay sonras emniyet ve savcla suç duyurusunda bulunduk, yavruyu aldk geldik. Yavru tedavi gördü 56 gün, ne yazk ki bir gözü oyularak çkarlm. Kendisi de baya eziyet görmü ve zayf kalm. Ama ne yazk ki yapan da mezarlk çalan çkt. Ölü bulup yaktn söylemi, hiçbir kimse imdiye kadar ölü bir hayvan yakmamtr. Neden yakyor ki, ölü hayvann azndan salya akmaz. Salya akyorsa canldr o hayvan, böyle bir ey olduu zaman da hemen bizlere veya yetkili birimlere haber vermesi gerekiyordu. Biz gelip onu alrdk, gerekirse otopsi yaplrd. Kuduz olup olmadna baklrd. Ama öyle yapmam ve yaktm diyor. Bana çok inandrc gelmedi. Yapacak bir ey de yok. Kanunlarmz da yetersiz. imdi miniimizi stanbulda bir aile sahiplendi. çok iyi bir aile, baka sakat hayvanlar da var. imdi minii onlara göndereceim, bundan sonra mutlu olacak. nallah Diyarbakrda bir daha böyle bir olayn olmamasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git