Antik kente DİKA desteği!

DİKA'dan Dara antik kentine 4 milyon liralık destek

Haberler 22.09.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Müze Müdürlüü tarafndan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn Cazibe Merkezlerini Destekleme Program kapsamnda Dicle Kalknma Ajansna (DKA) sunulan Dara Antik Kenti Örenyeri çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi hayata geçiriliyor.

Dicle Kalknma Ajansnn yürütücüsü olduu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn 2018 Yl Cazibe Merkezlerini Destekleme Program çerçevesinde, Mardin Müze Müdürlüünün Dara Antik Kenti Örenyeri çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi hayata geçiyor. Toplam bütçesi 4 milyon lira olan projenin ücretinin tamamnn DKA tarafndan karlanaca kaydedildi.

Proje, önemli bir turizm oda olan Dara antik kentini turistlerin rahat ve uygun koullarda ziyaret etmeleri için kaz, restorasyon, restütisyon, konservasyon, çevre düzenlemesi, ziyaretçi gezi ve karlama merkezi yaplmas çalmalarn içeriyor. Projeyle birlikte, Mardin için tarihi bir deer olan Dara antik kentinin turizm merkezine dönümesine yönelik olarak altyap hazrlanacak, turistler açsndan cazibe merkezi olmasna ve tarihi deerlerin korunmasna hizmet edilecek.

4 MLYONLUK DESTEK

Konu ile ilgili bilgi veren DKA Genel Sekreteri Ahmet Alanl, Dara antik kentinin Mardinin Artuklu ilçesinde yer alan tarihi Mardin yerleiminden sonra en önemli ikinci turizm destinasyonu konumunda olduunu söyledi. Alanl, Proje, Mardinin en yüksek potansiyelli ziyaretçi çekim noktalarndan biri olan Dara antik kentinin bir ksmnda çevre düzenlemesi ve restorasyon çalmalar gerçekletirilmesi, ören yeri standartlarnn yerine getirilmesi, tantm ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesini içermektedir. Tad turizm potansiyeli açsndan Mardindeki en önemli turistik yerlerden biri olmas, kent merkezine yaknl, köy halknn son otuz yl içinde Darada yaplan çalmalarda aktif bir ekilde rol almas sonucunda köyde turizm yatrm yaplmasn talep etmeleri bu alann seçiminde önemli rol oynamtr dedi.

Gerçekletirilecek olan bu proje ile Mardine alternatif çekim noktas oluturularak Mardinin turistik cazibesinin artrlmas, buna paralel olarak kentteki küçük iletmelerin gelir düzeyinin, istihdam olanaklarnn iyiletirilmesi ve ekonomik canlanmann salanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git