'Ara, Bul, Yok Et!'

Mardin, Şırnak ve Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla "Kıran-2 Ortak Operasyonu" başlatıldı.

Haberler 29.08.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin, rnak ve Batmanda terör örgütü PKKya yönelik Kran-2 Ortak Operasyonu balatld.

Güvenlik kuvvetlerinin ortak katlmyla Mardin, rnak ve Batman krsalnda balatlan Kran-2 Ortak Operasyonunu Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Mardinin Midyat ilçesinden yönetiyor.

Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Mardinde operasyon komutan olarak arazide bulunuyor.

Operasyon, PKKl teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek, kullandklar snak, barnak ve depo alanlarn tespit ederek imha etmek amacyla düzenleniyor.

Operasyon kapsamnda 3 ilde jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularndan oluan 117 operasyonel tim görev alyor.

Huzuru sürdürmeye kararlyz

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Batman Valisi Hulusi ahin, rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta Mardinin Midyat ilçesi Yayvantepe Jandarma Karakolunu ziyaret ederek, askerlerle görütü.

Daha sonra operasyonun yürütüldüü Dibek krsalna geçildi. Yaman, burada yapt açklamada, hep beraber Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann riyasetinde, çileri Bakannn emir ve görüleriyle Jandarma Genel Komutan, Emniyet Genel Müdürü, Batman ve rnak Valisi, Mardin l Jandarma Komutan ve l Emniyet Müdürü, Batman ve rnakn jandarma komutanlar, emniyet müdürleri, Diyarbakr Jandarma Bölge Komutanyla harekat merkezinde olduklarn söyledi.

Operasyonun dün akam itibariyle balattklarn, bölgede yüzlerce operasyon yapldn, bundan sonra da yaplacan aktaran Yaman, son iki yldr bata Mardin olmak üzere bölgede hakim olan huzuru sürdürmeye kararl olduklarn vurgulad.

Bölgede huzur sürdükçe yatrmlarn devam ettiini ifade eden Yaman, öyle devam etti:

Biz bölgede jandarma, emniyet personeli ile korucularmz bölge insannn duas ve destekleriyle huzuru sürdürmeye kararlyz. nallah sürdürdüümüz yüzlerce operasyona katk olarak dün balattmz Kran-2 Operasyonunda da çok baarl sonuçlar alacaz. Allah güç kuvvet versin. Bölgede inallah son teröristi de etkisiz hale getirinceye kadar halkmzn huzurunu salamak için bu operasyonlara devam edeceiz.

Operasyon geni çapl

Orgeneral çetin de dün gece Mardinin Nusaybin, Midyat ve Ömerli ilçesinin ortasnda kalan Bagok Da bölgesinde operasyonu balattklarn, Mardin, rnak ve Batman kapsayan operasyonun geni çapl olduunu belirtti.

Hakkaride 18 Austosta Kran-1 Operasyonunu balattklarn anmsatan çetin, Hakkari, Van ve rnakn Beytüebap ilçesinin dousunu kapsayan operasyonun planland ekilde devam ettiini, ikinci bir emre kadar da süreceini aktard.

Mardinin Bagok Da bölgesi, Batman Mava alan ve rnakn dil ilçesi Cehennem Deresini kapsayan operasyona, yaklak 10 tabur gücünde 117 tim bin 750 personelin katld bildiren çetin, öyle konutu:

Biz bölgemizde Sayn Cumhurbakanmzn emir ve direktifleri, Sayn çileri Bakanmzn emir ve talimatlar dorultusunda yurt içinde bölgemizde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlar, kesintisiz operasyon mantyla gece, gündüz, yaz, k, souk, scak demeden 12 ay devam ettireceiz. Ta ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar.

çetin, Yurt içinde u anda yaklak 600ün altnda ve her geçen gün güç kaybeden teröristler artk eylem yapamaz hale gelmitir. Teröristlerin en son unsurlar da temizleninceye kadar operasyonlarmza devam edeceiz. Operasyonlar etkili bir ekilde devam ettirip ülkemizde kalc huzuru salayacaz. Bundan hiç kimsenin kukusu olmasn. ifadelerini kulland.

Verdiimiz emir, teröristi ara, bul, yok et

Bakan Soylunun az önce kendisini aradn ve operasyon güçlerine baar dilediini aktaran çetin, ülkede kalc huzuru salayana, terörü sona erdirinceye kadar kahraman güvenlik güçleriyle operasyonlara devam edeceklerini bildirdi.

Orgeneral çetin, konumasn öyle sürdürdü:

Operasyonlarda taktiimiz alan hakimiyetini salamak. Alanda, bölgede, krsalda, dalarda her neredeyse teröristlerin inlerine girilecek, giriliyor ve girilmeye de devam edilecek. Burada uyguladmz taktik öncelikle alan hakimiyetini salamak. Bütün alan kontrol altna almak, teröriste ara, bul, yok et taktii uygulayacak. Bütün komandolarmza, özel harekat timlerimize verdiimiz emir, teröristi ara, bul, yok et. Tamamn yok edinceye kadar sürekli operasyon mantyla bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Hayrl uurlu olsun. Allah kazasz, belasz bu operasyonu hedefine ulatracak ekilde devam ettirir. Dün akamdan bu yana operasyon planland ekilde baarl bir ekilde devam etmektedir.

Bu ihaneti Allahn izniyle bu topraklardan söküp atacaz

Emniyet Genel Müdürü Akta da uzun yllardr insanlarn canna, malna, namusuna, birlie ve beraberlie göz diken bölücü terör örgütünü bütün ülke sathnda yok etmek, bütün unsurlarn bertaraf etmek için güvenlik kuvvetlerinin büyük bir mücadele sergilediini söyledi.

nallah ksa bir süre içerisinde bu bölgedeki bütün teröristlerin inlerine arkadalarmz girecek ve inlerini onlarn balarna ykacaklar. Onlar ölü veya sa bertaraf edecekler, etkisiz hale getirecekler. diyen Akta, mücadelenin durmadan, dinlenmeden gece gündüz yürütülen büyük bir mücadele olduunu dile getirdi.

çok ksa bir süre içerisinde ülke ve milleti, hain terör örgütünden tümüyle kurtaracaklarn ifade eden Akta, konumasn öyle sürdürdü:

Bu ihaneti Allahn izniyle bu topraklardan söküp atacaz. Ben bütün bu mücadeleye destek ve omuz veren bütün arkadalarmza, güvenlik kuvvetlerimize Allahtan yardm diliyorum. Allah milletimizin birliini berberliini bozmasn. Allah bu milletin namusuna, canna, malna göz dikenleri de kahru perian etsin. nallah milletimizin desteiyle, Allahn izniyle bu beladan sonsuza kadar kurtulacaz.

Ana Sayfaya Git