Ara tatilde hareketlilik

Güneydoğuda ara tatilde turizmde hareketlilik bekleniyor

Haberler 10.11.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep, anlurfa ve Adyamanda okullarn ara tatile girecei dönemde turizm hareketlilii bekleniyor.

2021-2022 Eitim Öretim Yl takvimine göre, 15 Kasm Pazartesi günü ile 19 Kasm Cuma günü arasnda eitime ara verilecek.

Hafta sonlar da dahil edildiinde 9 günü bulacak ara tatili deerlendirmek isteyen tatilciler, Gaziantep, anlurfa ve Adyaman gibi illerdeki otellere rezervasyon yapmaya balad.

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Güneydou Bölge Temsil Kurulu Bakan brahim Halil Klnç, AA muhabirine, bölge turizminin son günlerde oldukça youn geçtiini söyledi.

Bölge turizminin ky bölgelerine göre biraz daha farkllk gösterdiini ifade eden Klnç, Gaziantep biraz daha gastronomi turu konusunda üst düzeydedir. Bu bölge 12 ay boyunca turist almaktadr. Bölgemiz ayn zamanda sanayi bölgesi olduu için hem gastronomi hem i turizmi bir aradadr. diye konutu.

Yeni tip koronavirüs salgnndan turizm sektörünün de etkilendiini belirten Klnç, öyle konutu:

nsanlar, pandeminin ardndan rahatlamak, gezmek için daha konforlu bir tur istedi. Bölgede 23-29 Ekim tarihlerinde ciddi anlamda bir doluluk oran yaand. Otellerde yüzde 100 doluluk oran vard. Ciddi anlamda potansiyeli var ve bunu 12 aya yaymak için hem TÜRSAB hem yerel yönetimler çalyoruz.

Klnç, ara tatilde de turizm hareketlilii beklediklerini aktararak, unlar kaydetti:

Tur rezervasyonlar hemen hemen kapand denecek durumda. u an oteller ara tatili için yüzde 80 doluluk orannda. Bu nedenle misafirlerin dikkatli davranp daha önceden rezervasyon yapmalar lazm. K döneminde ky bölgeleri tamamen kapal. nsanlar artk pandemiden dolay evde skld. nsanlar gastronomi ve inanç turizmi ile tarihi dokuyu görebilmek için bu bölgeyi tercih ediyor.

ANLIURFA

Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden anlurfa ise hava scaklarnn da azalmasyla ziyaretçilerden youn ilgi görüyor.

Dokuz günlük tatili frsata çevirmek isteyenler, müzik ve gastronomi alannda öne çkan anlurfada, Balklgöl, tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Miras Listesindeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti gibi birçok önemli noktay ziyaret etme imkan bulacak.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve anlurfa Turizmi Gelitirme Dernei Bakan Yardmcs Rahime Yaar, ara tatilin kültür turlar dönemine denk gelmesinin turizmciler tarafndan güzel karlandn söyledi.

Ekim aynn turizm açsndan youn geçtiini, gelemeyen misafirleri ise kasm ayna yönlendirdiklerini ifade eden Yaar, öyle konutu:

Örencilerin Göbeklitepe ve Karahantepeye gösterdikleri ilgi dolaysyla misafir ziyaretçi saylarnn daha da katlanarak devam edeceini düünüyoruz. Gelen talepler de zaten bu yönde. Gerek otellerimizin gerek restoranlarmzn younluuna bakacak olursak ziyaretlerin aralk ay sonuna kadar süreceini tahmin ediyoruz. anlurfa olarak Hazreti brahimin ehriyiz, Onun misafirperverliiyle bütün misafirlerimizi bekliyoruz, gelsinler görsünler bölgeyi kefetsinler. Kasm ay ile beraber hava scaklnn hissedilebilir derecede dümesi özellikle ziyaretçilerimizin ören yerlerini gezmesi için bir frsattr, bundan dolay tüm misafirlerimizi kentimize bekliyoruz.

Nevali Otel Müdürü Ahmet Kaan Kaya ise salgn nedeniyle yln ilk 5 ay istenen bir hareketlilik yaanmadn ancak sonrasnda bo oda bulmakta zorlandklarn söyledi.

Ara tatilin bölge turizmine ciddi anlamda katk salamasn beklediklerini vurgulayan Kaya, öyle devam etti:

nsanlarmz neredeyse 2 yldr evde kaldlar, hareket edemediler. Biz inançlyz, rezervasyonlarmz ara tatille beraber ciddi anlamda gelmekte. Hem yurt içinden hem yurt dndan misafirlerin akn akn özellikle bölgemize geldii görülmekte. 2021 kötü balasa da güzel bir süreçle tamamlamak üzere. nallah gelecek yllarda da bu böyle devam eder. Otelimizin toplam 209 odas u an için tam olarak dolu. Kasm ay da böyle devam edecek. u anda ciddi anlamda bir rezervasyon talebi mevcut.

ADIYAMAN

Kommagene Krallnn 5 önemli kentinden biri olan Adyamanda ise özellikle Perre Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve günein doup batn izlemek isteyenlerin urak noktas Nemrut Da ile Safvan Bin Muattal Türbesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Adyaman Valisi Mahmut çuhadar da ara tatilde vatandalar kenti gezmeye ve tarihi ören yerleri görmeye davet etti.

Turizmde hareketlilik beklendiini aktaran çuhadar, Adyamanmzda Perre Antik Kenti, Nemrut Da görülmeye ve gezilmeye deer yerlerdir. Tabiat ve kültür varlklar her yönüyle Adyaman sizleri bekliyor onlar en iyi ekilde misafir edeceimizden emin olsunlar. Vatandalarmz Adyamanmzn bütün güzelliklerini tanmaya davet ediyoruz. ifadelerini kulland.

Veka Turizm sahibi Veysel Krani Kutepe ise salgn tedbirlerinin hafiflemesiyle turizmde younluk olduunu söyledi.

Kentte yerli ve yabanc turistleri arladklarn belirten Kutepe, unlar kaydetti:

Okullarn tatil olduu dönem, önemli bir frsat. Adyamanda da tarihi ören yerlerimiz, Perre Antik Kenti, Nemrut Da, Cendere Köprüsü, Karaku Tümülüsü görülmeye deer. Herkesi bu güzellikleri gelip gezmeye ve görmeye davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git