Araba fiyatına tespih!

Haftanın bir günü farklı şehirlerden gelen tespihçilerin tezgah açtığı pazarda, kehribardan kukaya el yapımı tespihlerini görücüye çıkaran satıcılar, müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Haberler 29.11.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tespih merakllar her hafta kurulan Batmandaki pazarda buluuyor.

Türkiyenin farkl illerinden çar Mahallesindeki bir çay ocana her çaramba sabah erkenden gelen satclar, çantalarndan çkardklar rengarenk kukadan kehribara farkl tespihleri, özenle tezgahlarda sergiliyor.

Tespih merakllar detayl inceledikleri ürünlerden bütçelerine uygun olan satn alyor.

Tespihçi Özcan Aksat, çocukluundan beri tespih merakls olduunu, bir süreden beridir de koleksiyon yaptn söyledi.

- Otomobilini tespih ile takas etmi

Hobisini geçim kaynana dönütürdüünü anlatan Aksat, öyle konutu:

30 tespihle baladm, her gün kyafetlerimle kombin yapardm. Son 3-4 yldr da bu hobimi ticarete dönütürdüm. Damla tespihin gram 30-90 lira arasnda alc bulurken, kukann fiyat 5-15 bin lira arasnda deiiyor. Osmanl skma ise 100 bin liraya kadar satlyor. Bir ay önce 43 bin lira deerindeki otomobilimi tespih ile takas ettim. Aldm o tespihi de ksa sürede sattm.

Türkiyenin farkl illerinde 20 yldr tespih sattn aktaran Abdullah Kaya ise bunun gönül ii olduuna iaret ederek, Tespih beyefendilerin aksesuardr. Tespih sallanmaz, çekilir. dedi.

Ürünleri incelerken beendiini 15 bin liraya satn alan Latif ahin, Osmanl skma kehribar 150 yllk tespihi uygun fiyata aldn ifade etti.

Ana Sayfaya Git