Arafat’a intikaller başladı

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, hacı olmak için Arafat’a çıkmaya başladı.

Haberler 20.08.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac farizasn yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hac adaylar, hac olabilmek için son göreve hazrlanyor.

Milyonlarca hac adaynn Arafata intikalleri balad. Diyanet leri Bakanl da Türkiyeli hac adaylarnn Arafata intikalini ikindi namaznn ardndan balatt.

Hac adaylar bu akam Arafata çkp geceyi Arafatta geçirecek. Sabah namazn Arafatta klp vakfe duasna kadar Kuran Kerim okuyup dua edecek. Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban yapaca vakfe duasnn ardndan Müzdelifeye hareket edecekleri vakte kadar da haclar ibadet ve dualarna devam edecek.

Diyanet leri Bakanl Avrupadan gelen hac adaylaryla birlikte saylar 80 bin hac adaynn Arafata intikallerinin salkl bir ekilde olabilmesi için tüm hazrlklarn bitirdi.

50 noktada kl yol göstericiler olacak

Diyanet leri Bakanl Hac Organizasyonu Koordinasyon ve skan Ekip Bakan Remzi Bircan, hac adaylarnn son görevlerini yapmak üzere Arafata çklarn salkl ve sorunsuz bir ekilde tamamlamalar için tüm önlemleri aldklarn ifade ederek, tüm hac adaylarnn 575 otobüse uç tur attrarak Arafata intikallerini salayacaklarn söyledi.

Hac adaylarn tayan otobüslere yol göstermek için önemli 50 noktaya kl yol göstericiler koyduklarn dile getiren Bircan, Arkadalarmz nöbet usulü intikal boyunca bu noktalarda hac adaylarmz tayan otobüslere yol göstererek intikallerin sorunsuz bir ekilde salanmas için çalacak. dedi.

Yaz mevsimi nedeniyle scaklklar salk sorunlarna yol açabildiine dikkat çeken Bircan, bunu önlemek için sanayi tipi klimalarla soutulacak yüksek çadrlar kurduklarn belirtti.

Hac adaylarnn yemek ve su ihtiyaçlarnn karlanmas için kumanyalarn hazrlandn ve Arafata çkmadan hac adaylarna teslim edildiini aktaran Bircan, her bir hac aday için 6 litre de su hazrladklarn ve ihtiyaç duyulduu takdirde bunun arttrlacan söyledi.

çevre temizlii için gerekli önlemlerin alndnn da altn çizen Bircan, Arafattan ayrlrken çadrlarn temiz braklmas için her bir çadr için çöp poetleri dattklarn ifade etti.

550 salk personeli Arafatta da hizmet verecek

Hac adaylarmza 550 salk personelimiz 3 büyük salk çadrnda hizmet verecektir. Ayrca 12 ambulansmzda Arafatta hazr bulunacak. diyen Bircan, Mekke hastanelerinde yatan hastalarn Arafata ulam doktorlarn kontrolünde salanacan ve Arafata otobüsle çkmas riskli olan hastalar ambülanslarla Arafata çkarlacan kaydetti.

Bircan, salk çadrnda acil müdahale, muayene, gözlem hizmeti ile yatarak tedavi gören hastalar için yatakl bir bölümün yannda eczanenin de bulunduunu belirterek, Vakfenin ardndan ambulanslarn ve salk ekiplerinin Müzdelife ve Minada nakiller bitene kadar salk hizmeti vermeye devam edeceini vurgulad.

Hac adaylarna özel irat program

Arafatta hazrlanan çadrlarda cemaatle sabah namazn klacak olan hac adaylar için Diyanet leri Bakanl namazn ardndan özel bir irat program düzenleyecek. Türkiyeden gelen karilerin Kuran ziyafetinin ardndan öle ve ikindi namazlarn cem ederek klacak hac adaylar, Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban yapaca duayla vakfeye duracak. Türkiyeden de canl yaynlarla izlenebilecek vakfe duasnn ardndan haclar, Arafat snrlarnn açlmasyla Müzdelife bölgesine intikal edecekler. Müzdelifede akam ve yats namazlarn cem ederek klacak olan haclar, Müzdelife vakfesinin ardndan eytan talamak için Cemerat bölgesine hareket edecekler. eytan talamann ardndan Mescid-i Harama giderek Ziyaret Tavaf ve Say görevini yapacak haclar tra olarak ihramdan çkacaklar.

Ana Sayfaya Git