Araştırma: Türk Halkının sadece yüzde 4,8’i düzenli olarak spor yapıyor

Araştırma şirketi Areda Survey tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’deki insanların sağlıklı bir yaşam için nelere dikkat ettikleri incelendi. Anket sonucuna göre, araştırmaya katılanların yüzde 34,2’sinin sağlıklı beslenmeye dikkat ettiği, yüzde 29,3’ünün ise sağlıklı yaşam için hiçbir şey yapmadığı, yüzde 4,8’i düzenli olarak spor yaptığı görüldü.

Haberler 26.02.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl yaamn temeli olan salkl beslenme ve hareketli yaam günlük hayatn bir parças olarak önem tayor. Salkl yaam ve beslenme, yalnzca fiziksel deil ayn zamanda zihinsel ve duygusal salk açsndan da oldukça önemli bir konumda. Bu balamda Areda Surveyin aratrmasnda ele ald bu konu ile insanlarn salkl yaam srlar ortaya çkt.

HER 4 KDEN 1 SALIKLI YAAM çN HçBR EY YAPMIYOR

Aratrma bulgularna göre, katlmclarn yüzde 34,2sinin salkl yaam için en fazla salkl beslenmeye dikkat ettii tespit edildi. Salkl beslenmeyi, yüzde 31,7lik bir oranla, salkl yaam için yürüyü yaptn belirtenler takip etti. Yüzde 4,8i düzenli olarak fitnes, yüzme, boks, güre, futbol veya voleybol gibi sportif etkinlikleri yaptn ifade ederken, salkl yaam için bir ey yapmadn belirtenler ise yüzde 29,3lük oranla salkl yaam için herhangi bir çaba sarf etmediini aktard.

GENçLER YALILARA ORANLA DAHA FAZLA SPOR YAPIYOR

Aratrma sonuçlarna göre, 18 -34 ya genç nüfusun yallara oranla düzenli olarak spor yaptklar tespit edildi. Gençlerin yüzde 29,7sinin düzenli olarak yürüyü yapt, yüzde 8,5inin ise düzenli olarak fitness, yüzme, boks, güre gibi sportif etkinliklere zaman ayrdklar gözlemlendi. Aratrmada ayn zamanda eitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak salkl yaam için spora daha fazla önem verildii sonucuna varld.

KADINLAR AZ SPOR YAPIYOR AMA DAHA SALIKLI BESLENYORLAR

Yaplan sporun kadn erkek oranlarna bakldnda ise, kadnlarn yüzde 3ünün, erkeklerin ise yüzde 6,6snn düzenli spor yapt gözlemlendi. Yüzde 44,4 ile kadnlarn salkl yaam konusunda erkeklerden daha dikkatli ve titiz olduunu ortaya koyan aratrmada, dikkatli olan kadnlarn oran erkeklerin iki katna ulat. Orta veya ileri yatakiler gençlere göre salkl beslenmeye daha fazla dikkat ederken, ayn eilim eitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak da görüldü. 34-55 ya aras kitlenin hemen hemen ayn seviyede hem salkl beslendii hem de düzenli olarak spor yapt sonucuna varld.

Ana Sayfaya Git