Arjin'in dramı!

ŞIRNAK'ta yaşayan Leyla- Nihat Özbey çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan ve doğuştan akciğer yetmezliği hastası 2 yaşındaki Arjin Nehir, haftanın 3 gününü hastanede geçiriyor.

Haberler 24.05.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez ehri Nuh Mahallesindeki 2 gözlü odada yaayan Özbey çifti, 3 çocuundan en küçüü olan Arjin Nehir Özbey, doduundan beri solunum ve akcier yetmezlii nedeniyle büyük dram yayor. 2 odal küçük ve rutubetli bir evde yaayan Arjin Nehir Özbeyin hastal rutubetten dolay her gün daha kötüye gidiyor. Haftann 3 gününü hastanede geçiren aile rutubetsiz bir eve tanacaklar günün hayalini kuruyor. Belirli bir ii olmayan, buldukça gündelik ilerde çalan Nihat Özbey, büyük sknt çekiyor.

ARJNN DRAMI

Ev kadn Leyla Özbey de maddi durumlar iyi olmad için rutubetsiz bir eve tanamadklarn ve bu yüzden Arjinin her gün gözlerinin önünde biraz daha eridiini ve çözüm bulamadklar için kahrolduunu söyledi. Devletten aldklar bakc paras ve einin yapt gündelik ilerden kazand para ile geçimlerini salamaya çaltklarn belirten Leyla Özbey, baz günler okula giden çocuklarna kalem bile alamadn söyleyerek, öyle konutu:

Her gün hastanedeyim. çocuumun akcier yetmezlii var, solunum yetmezlii var. Kistik fibrozis diye bir hastal var. çok yerler dolatm, kap kap gittim. çocuumun ilaçlarn bazen eczaneden borç alyorum. Eim ie gittii gün ald yövmesiyle sonra gidip parasn veriyor. Eim bir gün çalyor 10 gün çalmyor. Gündelik ilerde çalyor. O yüzden çok zorlanyoruz. 2 çocuumu okula gönderiyorum. Bazen günde 1 lira bile olmuyor çocuklarma kalem veya silgi paras vereyim. Kira verecek gücümüz yok. Bu yüzden kaynpederimin rutubetli iki gözlü odasnda kalmak zorundayz. Gücümüz olmad için buradan da çkamyoruz.

Ana Sayfaya Git