Arkadaşların seni bekliyor!

Şehitoğlu, "Sedat'ı o kadar özledim ki her an her dakika onu bekliyorum. Dayıların seni bekliyor, teyzelerin, arkadaşların seni bekliyor. Seni bekliyorlar, hiç düğüne gitmediler. Allah'a emanet ol" dedi.

Haberler 05.11.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin partinin il binas önünde balatt oturma eylemi 63 gündür devam ediyor. Ellerinde çocuklarnn fotorafyla oturma eylemine devam eden anneler, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için bekleyilerini sürdürüyor.

Kaçrlan asker yeeni için eylemde bulunan Macide Halime ehitolu, Sedat o kadar özledim ki her an her dakika onu bekliyorum. Daylarn seni bekliyor, teyzelerin, arkadalarn seni bekliyor dedi.

Anne Süheyla Demir çocuklarmzn eli silah tutsun istemiyoruz, elleri kalem tutsun. Yeter artk anneler alamasn. çocuklar annelerinden koparyorlar. Bütün annelere sesleniyorum, sizin de çocuklarnz daa çkm, gelin bizim yanmzda olun. El ele verelim, çocuklarmz o zalimlerin ellerinden kurtaralm derken, Anne Mevlüde Üçda çocuklarmz versinler, bu zulüm yeter artk dedi.

Ahmet DEMR/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Daa kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin bekleyii 64üncü günde de devam etti. Kaçrlan asker yeeni için eylemde bulunan Macide Halime ehitolu, Sedat o kadar özledim ki her an her dakika onu bekliyorum. Daylarn seni bekliyor, teyzelerin, arkadalarn seni bekliyor dedi.

ARKADALARIN SEN BEKLYOR

Oturma eylemine 11 Eylül günü katlan Macide Halime ehitolu, yeeni Sedat Sorgunun 2015te Diyarbakrn Lice ilçesinde, izin dönüü birliine giderken yol kesen PKKl teröristlerce kaçrldn anlatarak, Annesi vefat etti, Sedat liseden sonra ben büyüttüm. Benim yanmdan aldlar. Beraber Erzuruma gidiyorduk. Beni braktlar arabada, onu aldlar. Allahn izni, devletimizin gücüyle gelecek. Sedat o kadar özledim ki, her an her dakika onu bekliyorum. Daylarn seni bekliyor, teyzelerin, arkadalarn seni bekliyor. Seni bekliyorlar, hiç düüne gitmediler. Allaha emanet ol diye konutu. ehitolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Onu bekliyorum. Allahn izniyle gelecek. Askerlerimize bere örüyoruz. Askerimizden polisimizden Allah raz olsun. Rabbim onlar korusun. Onlar olmasa bizler olmazdk. Onlar var biz varz. Sedat kuzum ve arkadalar, rabbime emanet olsun.

BZ ACIYA MAHKUM ETTLER

Ardan gelen anne Süheyla Demir, kz Hayale kavuana kadar eylemi sürdüreceini söyledi. Kzna kavumann hayalini kurduunu vurgulayan Demir, öyle devam etti: çocuum 5 yldr onlarn elinde, bizi bu acya mahkum ettiler. imdi dünyaya haykryoruz, sesimizi duysunlar, yeter artk. Yeter artk anneler alamasn. çocuklar annelerinden koparyorlar. Üstelik Kendi iradesiyle gitmi. diyorlar. 14 yandaki çocuun iradesi mi olur? çocuklarn beyinlerini ykyorsun, alp götürüyorsun ve sonra diyorsun ki Kendi iradeleriyle gelmiler. Gözü yal analar arkalarnda brakyorsunuz.

Demir, HDPnin gençlik kollarnn çocuklar kandrdn öne sürerek, Evlatlarmz daa yoluyorsunuz, çocuklarnz üniversitelerde, Avrupada okuyor. Biz ise burada ac çekiyoruz. Bizim ve çocuklarmzn hayalleri ykld. çocuklarmzn eli silah tutsun istemiyoruz, elleri kalem tutsun. Bütün annelere sesleniyorum, sizin de çocuklarnz daa çkm, gelin bizim yanmzda olun. Hep birlikte el ele verelim, çocuklarmz o zalimlerin ellerinden kurtaralm. diye konutu.

OLUM GELENE KADAR BURDAYIM

Oturma eylemine 6 Eylülde olu Ramazan için katlan anne Mevlüde Üçda, evlad için ölmeye bile raz olduunu belirtti.

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtaa seslenen Üçda, Nasl Kürt hakkn koruyorsunuz, herkes bunu artk biliyor. Bu Kürt davas deildir. dedi.

Üçda, çocuklarmz versinler, bu zulüm yeter artk. Biz ne suç iledik? Allah huzurunda da hesap vereceksiniz. Olum 23 cüzü ezbere bilen biriydi. Onun eline Kuran yakr, kalem yakr, silah deil. Olum gelene kadar buradan gitmeyeceim. 5 yldr çocuumun sesini duymak istiyorum. Olum, sizi ABDnin tuzana düürmüler. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git