Arkeoloji sempozyumu

Diyarbakır'da "11. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu" başladı

Haberler 12.03.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafndan düzenlenen 11. Uluslararas Arkeoloji Örencileri Sempozyumu balad.

DÜ Kongre Merkezinde üç gün sürecek sempozyumda konuan DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öretim Üyesi ve Zerzevan Kalesi Kaz Heyeti Bakan Doç. Dr. Aytaç Cokun, örencilere, Türkiye ve dünyadaki arkeolojik alanlarn temel içeriinin aktarlacan söyledi.

Arkeolojiye ilikin yeni gelimelerin de sempozyumda konuulacan dile getiren Cokun, Sunumlar örenciler tarafndan yaplacak. Sempozyumun Diyarbakrda ilk kez yaplmas önemli. dedi.

Diyarbakrn özellikle son yllardaki kaz çalmalarnda ön plana çktn aktaran Cokun, kazlarda çalan örencilerin edindikleri bilgileri ya da aratrdklar konular sempozyumda sunacan kaydetti.

ARKEOLOJ SEMPOZYUMU

çanakkale 18 Mart Üniversitesi temsilcisi Cansu Ylmaz da 11incisi gerçekletirilen uluslararas arkeoloji örencileri sempozyumu için Diyarbakra geldiini belirtti.

Diyarbakr medeniyet ehri. nsanlarn yerleik hayata geçtii yer olmas nedeniyle buras Anadolu için çok kutsal bir corafya. diyen Ylmaz, program sayesinde ilk defa Diyarbakr gezme frsat bulduunu dile getirdi.

Ylmaz, Bereketli topraklardayz. Tarih fkran bir yer. Burada olmaktan çok mutluyum. Burada Dicleyi ve Frat gördüm. Tarihi Surlar gezdim. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Ben Diyarbakrdan çok memnun kaldm. diye konutu.

Ankara Hacettepe Üniversitesinde örenim gören eniz Arata ise ilk defa Diyarbakra geldiini belirterek, kenti gezmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Arata, Arkeolojiyle ilgili birçok kültürel bilgi edineceiz. Sunumlarla birlikte bu bilgiler desteklenecek. Diyarbakra geldiimiz için anslyz. Burada bilgilerimizi pekitireceiz. ifadelerini kulland.

Sempozyumda, Türkiyedeki 25 üniversiteden ve yurt dndan katlan örenciler tarafndan 35 bildiri sunulacak.

Ana Sayfaya Git