Artık aile merkezi!

Bulanık Belediyesince, DBP'li belediye döneminde terör örgütünün amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatılan "Eğitim Destek Evi"nin yerine kurulan Aile Destek ve Eğitim Merkezindeki kurslara katılan kadınlar, hazırladıkları ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Haberler 28.02.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Bulank ilçesinde DBPli belediye döneminde terör örgütünün amac dorultusunda kullanld gerekçesiyle kapatlan Eitim Destek Evinin yerine kurulan Aile Destek ve Eitim Merkezinde (ADEM), kadnlar meslek sahibi olma frsat yakalyor.

lçede daha önce PKKnn amaçlar dorultusunda hizmet verdii gerekçesiyle kapatlan Eitim Destek Evi, kaymakamln giriimleri sonucu amacna uygun etkinliklerin yapld bir merkeze dönütürüldü.

çileri Bakanlnca belediyeye yaplan görevlendirmenin ardndan kaymakamln kiralad merkez, ilçedeki kadnlarn ikinci yuvas haline geldi. ki yldan bu yana açlan 34 meslek edindirme kursuyla sosyal yaama katlma imkan bulan yüzlerce kadn, burada yaptklar ürünleri satarak da ekonomik gelir elde etmenin mutluluunu yayor.

Bulank Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hac Arslan Uzan, 2016 ylndaki görevlendirmenin ardndan yaptklar incelemede Eitim Destek Evinin farkl amaçlarla kullanldn tespit ettiklerini söyledi.

Söz konusu yerde yasakl kitaplardan oluan kütüphanenin bulunduunu, terör örgütü paçavralaryla donatldn anlatan Uzan, öyle konutu:

Maalesef marksist-leninist ideolojiyle gençlerin beyninin ykanp örgüte adam kazandrdklar bir yer olduunu tespit ettik. Hemen yasakl kitaplar ve daha önce eitim hizmeti veren belediyenin görevlendirdii kiiler hakknda suç duyurusunda bulunduk. Buras kapatld. Kaymakamlk olarak belediyeden kiraladk ve ADEMe dönütürdük. Geçmie baktmzda terör örgütüne adam deviren bir yerden Aile Destek ve Eitim Merkezine geçi oldu. Bu merkez artk teröre deil halka hizmet ediyor. Burada hanm kardelerimiz meslek öreniyor.

Uzan, ADEMin kadnlarn sosyalletii bir alan haline geldiini belirterek, Malum zihniyet, Eitim Destek Evleri, Kadn Snma Evleri kapatlyor gibi kara propagandalarla bizleri ypratmaya çalyorlard. Oysa ki biz beldelerimizde ve ilçe merkezinde u anda kadn yaam, aile destek merkezlerini açtk. Örgüte adam deviren bir yerin kapanmasndan dolay bir hezeyan var. dedi.

- Artk gençlerimiz daa gitmiyor

Daha önce Bulankta örgüte katlmn yüksek olduunu, her yl 150-200 gencin kandrlarak daa götürüldüünü dile getiren Uzan, son dönemde bu istatistiin tam tersine döndüünü vurgulad.

Gençlerin artk kandrlarak daa götürülemediini vurgulayan Uzan, unlar kaydetti:

2016da sadece bir kii örgüte katld, 2017 ylnda örgüte katlm hiç yok. 2018de bir kii katld, 2019 ylnda hiç yok. Bu da toplumun devlete olan bak açsnn olumlu gelimesi ve vatandalarn bilinçlenmesi açsndan çok önemli bir faktör. Gençlerimiz artk daa katlmak yerine devletine ve milletine faydal iyi bir insan olarak kendini yetitirmeye çalmakta. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Aile Destek ve Eitim Merkezi Koordinatörü Züleyha Ylmaz da merkezde kurslarn yan sra kadnlara yönelik seminerlerin de düzenlendiini anlatt.

Amaçlarnn kadnlarn i hayatna katlmasn salamak olduuna deinen Ylmaz, Daha öncesinde ilçemizde böyle imkanlar yoktu. Kadnlarmz dar çkamyordu. Baz kadnlar burada aldklar eitimler sayesinde kendi ilerini kurdu. Kadnlar ürettiklerini satarak aile ekonomisine katk salyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git