Artık e-devlette!

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Halk eğitim kurs sertifikaları e-Devlet kapısından alınabilecek"

Haberler 25.10.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, halk eitim kurs belge ve sertifikalarnn e-Devlet kapsndan alnabileceini bildirdi.

Bakan Özer, yazl açklamasnda, hayat boyu örenme kapsamnda vatandalarn taleplerine göre düzenlenen halk eitim kurslarn yaygnlatrmak ve eriilebilirliini artrmak için yeni bir planlamaya gidildiini ifade etti.

Bu kurslarn baaryla tamamlanmas durumunda alnan belge ve sertifikalarn da halk eitim merkezlerine gitmeden alnabilmesi için yeni bir çalmay tamamladklarn bildiren Özer, Artk vatandalarmz, bu belge ve sertifikalar e-Devlet kapsndan alabilecekler. Bu projeyi baarl bir ekilde tamamlayan Bilgi lem ve Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüklerimize teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

HALK ETM MERKEZLERNDE BLG, BECER VE YETKNLKLER GELTRLYOR

Milli Eitim Bakanl hayat boyu örenme kapsamnda, halk eitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor. Bu kurslar ile bireylerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini gelitirmelerine destek verilmesi amaçlanyor.

Kurslarn tüm süreçleri, bakanlk tarafndan hazrlanan e-Yaygn sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatanda, 44 milyon 619 bin 327 sertifika ald. Artk bu sertifikalarn tamam e-Devlet üzerinden alnabilecek.

Belgelerini yeni alan ya da daha önceden ald sertifikaya yeniden ulamak isteyen vatandalar, e-Devlet kaps üzerinden barkodlu sertifikalarna rahatça ulaabilecekler.

Ana Sayfaya Git