Artık Gençler Yetişiyor

Hakkari'de daha önce terör örgütü yandaşlarınca kullanılan kültür merkezi, görevlendirme yapılan belediye tarafından sanatsal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği merkeze dönüştürüldü

Haberler 01.11.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride daha önce terör örgütü yandalarnca kullanlan kültür merkezi, görevlendirme yaplan belediye tarafndan sanatsal ve kültürel faaliyetlerin gerçekletirildii merkeze dönütürüldü.

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Hakkari Belediyesi, gerçekletirdii içme suyu, alt ve üst yap çalmalarnn yan sra gençlere yönelik faaliyetlerini de sürdürüyor.

Bu kapsamda Fegiye Teyran Kültür Merkezinde açlan erbane (def), gitar, saz, resim, tiyatro ve halk oyunlar kurslarna katlan yaklak 500 genç, kültür sanat alannda faaliyet yürütüyor.

GENçLER KURSLARA YOUN LG GÖSTERYOR

Belediye Bakan Vekili Cüneyt Epcim, AA muhabirine yapt açklamada, terörün istismar ettii kültür alannda ciddi çalmalar yaptklarn söyledi.

Kültür merkezinde açtklar kurslara özellikle gençlerin youn ilgi gösterdiini belirten Epcim, Alan yetersizliinden dolay baz kurslara cevap veremiyoruz. Bu sorunu Milli Eitim Müdürlüümüz ile yürüttüümüz ortak çalmayla okullarmzdan yararlanarak çözmek istiyoruz. dedi.

TEYRANIN RUHUNA UYGUN FAALYETLER YAPILIYOR

Fegiye Teyran Kültür Merkezinin eski belediye döneminde molotof doldurma merkezi gibi çalt zamanlar olduunu anlatan Epcim, öyle konutu:

Daha önce er oda haline getirilen Fegiye Teyran Kültür Merkezimiz artk gerçekten bir kültür merkezi, sanatsal, kültürel faaliyetlerin yapld merkez haline geldi. Bu merkez Fegiye Teyrann ruhuna, adabna uygun bir ekilde onun ismi ile faaliyetlerine devam ediyor. çocuklarmza ilim irfan noktasnda önemli kazanmlar vermeye balad. Bir ilim, kültür merkezi haline gelmeye balad. Bundan da memnuniyet duyuyoruz.

GENçLER KURSLARDAN MEMNUN

Merkezde haftada 3 gün balama dersi aldn ifade eden ermin Kaçar, Verilen eitimden ve hocalarn ilgisinden çok memnunum. Kurslarmzn devam etmesini istiyorum çünkü kurslar çok güzel ilerliyor, çok youn ilgi var. dedi.

Gençlerden Züleyha Durgu ise merkezdeki erbane kursuna katldn ve büyük memnuniyet duyduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git