Artık mutluluğa tanıklık ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde daha önce silah ve patlama seslerinin yükseldiği tarihi ve kültürel miras, tesis edilen huzur ortamı ile hayatlarını birleştirecek çiftlerin düğün ve nişan fotoğrafları için doğal stüdyo oldu.

Haberler 02.05.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda huzura kavuan Sur ilçesindeki tarihi mekanlar, hayatlarn birletirecek çiftlerin mutlu anlarna tanklk ediyor.

Daha önce silah ve patlama seslerinin yükseldii, tesis edilen huzur ve güven ortam ile turistlerin gözdesi olan Sur ilçesindeki tarihi ve kültürel miras, düün ve nian fotoraflar için doal stüdyo oldu.

Gelin ve damatlar, stüdyo yerine UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, çkale Müze Kompleksini, Gazi Kökünü ve Ongözlü Köprüyü tercih ediyor.

stanbuldan Diyarbakrdaki tarihi mekanlarda fotoraf çekimi için geldiklerini belirten damat Mehmet Demirta, çok huzurlu ve güzel bulduklar kentte bulunmaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Gelin Hatice Tademir, fotoraf çekimi için Gazi Köküne geldiklerini söyledi.

çok mutlu ve heyecanl olduklarn dile getiren Tademir, fotoraflarn tarihi mekanlarda ölümsüzletirmek istediklerini aktard.

- Bu güzel günü daha da güzelletireceiz

Damat Onur çaer, nianlsna Gazi Kökü, Keçi Burcu ve Ongözlü Köprüde düün fotoraflar için çekim yaptracaklarnn sözünü verdiini belirterek, bu sözü yerine getirdiini aktard.

Hayallerini gerçekletirdiklerini ifade eden çaer, Bu güzel günü memleketimizdeki bu tarihi yerlerde ölümsüzletirmek amacyla geldik. Stüdyoda fotoraf çektirmek yerine bu tarihi yerleri tercih ettik. Bu güzel günü daha da güzelletireceiz. diye konutu.

Gelin Leyla çaer, evlenmeden önce eiyle tarihi yerlerde fotoraf çekimi yapmay planladklarn anlatt.

Hayal ettikleri çekimleri gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn belirten çaer, Diyarbakrda fotoraf çekimleri için çok güzel mekanlarn ve doal ortamlarn bulunduunu, tüm çiftleri bu amaçla kente davet ettiklerini kaydetti.

- Bu çekimleri yapyorsak huzur var demektir

Damadn ablas Neval Vildan çaer de Diyarbakrn tarihi mekanlarnn çok deerli olduuna dikkati çekerek, herkesin bu tarih kokan ehri görmesi gerektiini dile getirdi.

çifte mutluluk dileyen çaer, tarihi dokuya sahip güzel mekanlarda bu anlarn ölümsüzletirdiklerini aktard.

Tarihi mekanlarn düzenlenmesi, güvenlii ve huzurunun herkes için önemli olduunu vurgulayarak, Eer gelip burada bu çekimleri yapyorsak huzurumuz var demektir. ifadesini kulland.

- Talep youn

Diyarbakrda 13 yldr profesyonel fotoraf çekimi yapan Tezcan Güner, son dönemde salanan huzur ortamndan sonra çiftlerin mutlu günlerine ilikin fotoraflarn stüdyo yerine Diyarbakrn tarihi mekanlarnda çektirmek istediklerini aktard.

Huzur ve güven ortam ile baharn da gelmesiyle d çekime talebin arttna iaret eden Güner, Evlilik sezonu ile gelin ve damat çekimlerini Diyarbakrn gözde tarihi mekanlarnda yapyoruz. dedi.

Sezonda tüm günlerinin dolu geçtiini ifade eden Güner, unlar kaydetti:

Sezon geldii zaman hemen hemen bütün günlerimiz dolu oluyor. Dier günlerde de ayda 15 çiftin çekimlerini bu tarihi yerlerde yapyoruz. Tarihi mekanlar farkl noktalarda olduu için geziyoruz. çünkü gelin ve damatlar tek yerde çekim yapmay kabul etmiyor. Farkl farkl mekanlara gitmeyi tercih ediyorlar. Bu nedenle çekimler stüdyoya göre biraz daha uzun sürüyor.

17 yldr mesleini sürdüren fotorafç Murat Dostdoru da kentte salanan huzur ve güven ortamndan sonra dünyaevine giren çiftlerin d çekime rabet gösterdiklerini aktard.

Meslek hayatm boyunca ilk defa d çekime bu kadar rabet görüyorum. Artk stüdyo yerine herkes d çekimi tercih ediyor. diyen Dostdoru, günde 4-5 çift için çekim yaptklarn belirtti.

Dostdoru, Diyarbakrda hiçbir ey eskisi gibi deil. Salanan bir güven var, salanan bir huzur ortam var. Bu ekilde çok mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git