Artık parklara kullanılıyor!

Önceki yıllarda toplumsal olaylarda barikat için, korsan gösterilere dönüşen nevruz kutlamalarında yakmak için kullanılan eski lastikleri boyayarak çocuk parklarında kullanmaya başladı.

Haberler 31.12.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezindeki Atatürk Parkndaki çocuklar için ayrlan oyun alannda makine mühendisi, peyzaj mimar ve marangoz ekipleri, atk lasitlerle ilgniç tasarmlar yapt. Daha önce çevreye büyük zararlar olan atk otomobil lastikler artk çocuklar için oyun gruplarna dönütürüldü. Batman Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüünden makine mühendisi Tayip Aksoy, Daha önce atk lastikler ile ilgili aratrma yapyorduk, dünyada ilginç tasarmlar diye aratrma yaptk. Motifleri görünce biz de onlardan esinlendik. çevreye kirlilik saçtklar için lastikleri deerlendirelim dedik. çocuklar için farkl tasarm ve figürler olsun istedik dedi.

ARABA LASTKLER

Türkiyede, geçmi yllarda toplamsul olaylarda yollara barikat oluturmak ve nevruz kutlamalarnda ise yaklan eski otomobil listiklerinden Batmanda çocuk parkind oyun gruplar yapld. Belediye Park ve Bahçe Müdürlüünde, hurdalk malzemeler ve kullanlm lastiklerden yaplan çeitli çocuk oyun gruplarn Atatürk Parkna monte etti. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüünde görevli Makine Mühendisi, Peyzaj Mimar ve Marangoz ekibinin bir araya gelerek hurdalk malzemelerden yaptklar çocuk oyun gurubu, büyük ilgi gördü. Elencenin, oyun oynamann lüks ve pahal bir maliyet gerektirmediini göstermek için böyle bir çalmaya imza attan mühindisler ve marangozlarn ortaya çkard oyun gruplar çocuklarn ilgisini çekti.

PARKLARDA OYUN

Belediye Park ve Bahçe Müdürlüü personellerinin, ortaya çkard çalmalar arasnda Formula1, traktör, pedall dönme dolap, motosiklet ve sevilen hayvan figürlerinden oluan çeitli oyuncaklar yer alyor. Daha önce Nevruz ve eylemlerde yaklan oto lastiklerin çevre verdii zararn büyük olduunu belirten Batman Belediyesinde görevli makine Mühendisi Tayip Aksoy, öyle dedi:

Daha önce atk listikler ile ilgili aratrma yapyorduk, dünyada ilginç tasarmlar diye aratrma yaptk. Motifleri görünce biz de onlardan esinlendik. çevreye kirlilik saçtklar için lastikleri deerlendirelim dedik. çocuklar için farkl tasarm ve figürler olsun istedik. Bunlarn yapm iki hafta sürdü.

Ana Sayfaya Git