Artık proteziyle okula gidiyor

Türkiye'de protez bacağa kavuşan Suriyeli Şeyma, yürüyerek okula gitmenin sevincini yaşadı

Haberler 10.03.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç savata sol ayan kaybeden ve Türkiyede hayrseverlerin yardmyla protez bacaa kavuan 12 yandaki eyma Elcellud, Siirtteki okuluna yürüyerek gitmenin sevincini yayor.

Suriyenin Deyrizor kentinde 7 yl önce evlerine isabet eden bombann patlamas sonucu arapnel parçalaryla ar yaralanan ve sol dizinden aas ampute olan eyma, olayda annesi ve kardeleriyle birlikte 8 yaknn kaybetti.

Babas Abdusellam Elcellud ile Türkiyeye snan eymann durumunun sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine, AID Uluslararas Doktorlar Dernei, tedavisini üstlendii kza protez taktrd.

Yüz yüze eitimin yapld Siirt 14 Eylül Geçici Eitim Merkezine kayd yaptrlan eyma, protez sayesinde okula yürüyerek gitmenin mutluluunu yaad.

OKULA GTMENN SEVNCN YAADI

eyma Elcellud, protez bacak takldktan sonra okula gitme hayalinin de gerçekletiini söyledi.

Okuyup öretmen olmak istediini dile getiren Elcellud, Okula gidip gelmekte zorlanyordum. Hatta birilerinin yardm olmadan merdivenlerden bile çkamyordum. Sa olsunlar hayrseverler destek verdi ve proteze kavutum. Kimsenin yardm olmadan ihtiyaçlarm görüyorum. Okula gidip gelebiliyorum, arkadalarmla bahçede gezebiliyorum. dedi.

Siirt 14 Eylül Geçici Eitim Merkezi Koordinatörü Mehmet Faruk Süzgün, kontrollü normallemeyle Suriyeli örencilerin eitim gördüü merkezde de yüz yüze eitime geçildiini, kayd yaplan eymann yatlaryla okula baladn söyledi.

Daha önce ziyaret ettii aileye çeitli yardmlarda bulunduklarn ifade eden Süzgün, Aile 2 yl önce Türkiyeye snd. eymann durumunun sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine AID Uluslararas Doktorlar Dernei kzmza sahip çkt. Tedavisi yaplan eymaya protez bacak takld. Zaten bu en büyük hayaliydi. çok ükür kzmzn yüzü gülüyor. Artk ihtiyaçlarn karlayabiliyor, okula gidip gelebiliyor. Onun mutluluu bizleri de sevindirdi. eymada snfta yerini ald. Kzmz Türkçeyi yeni öreniyor. çok baarl ve azimli. diye konutu.

Baba Abdusellam Elcellud da kznn okula yürüyerek gidip gelmesinin kendisini çok mutlu ettiini aktararak, emei geçen herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git