Artık umut yok!

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasında toprak altında kalan işçilerin yakınlarının umudu giderek azalıyor.

Haberler 27.11.2016 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maden köyünde 17 Kasmda meydana gelen faciada toprak altnda kalan içiler için AFAD koordinesinde balatlan çalmalar 11. gününe girdi.

Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakr, Van, Erzurum, Ankara, Konya, Zonguldaktan gelen AFAD, UMKE, Türk Kzlay ekipleri, arama kurtarma çalmalarn aralksz sürdürüyor.

çalmalarda 100 uzman personel, dedektör, 50yi akn i makinesi ile Emniyet Genel Müdürlüü Uyuturucu ile Mücadele Daire Bakanl, Jandarma Genel Komutanl Doal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanl ve AFADa ait 15 eitimli köpek de yer alyor.

Dün akam smail Tekin ile Sava Kzlkann cansz bedenlerinin toprak altndan çkarlmasnn ardndan ekiplerin ulat içilerin says 10a yükseldi.

Dier 6 içinin toprak altndan çkarlmas için çalmalar sürerken, bugüne kadar sa çkan içinin olmamas ve çalmalarda 10. güne girilmesi nedeniyle ailelerin umudu giderek tükeniyor.

Maden sahasnda 11 gündür souk havada bitkin halde toprak altndaki yaknlarnn çkarlmasn bekleyen ailelerin hüznü görenlerin yüreini burkuyor. Yaadklar dram kelimelerle ifade etmekte zorlanan aileler, AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl görevlilerinin psiko-sosyal desteiyle güçlükle ayakta durabiliyor.

- Ameliyat olduu için kurtuldu

Toprak altndaki aabeyi Halil Baerin çkarlmas için ekiplerin yürüttüü çalmalar izleyen, ayn ocakta kamyon oförü olarak çalan Orhan Baer, facia maduru içilerden birinin aabeyi, dierlerinin de mesai arkadalar olduunu söyledi.

Baer, faciadan birkaç gün önce geçirdii burun ameliyat nedeniyle izinli olduunu aktararak, ameliyat sayesinde faciadan kurtulduunu kaydetti.

Ocakta aile ortamnda çalp, ailelerinin geçimini temin ettiklerini vurgulayan Baer, büyük üzüntü yaadklarn vurgulad.

- Buradan sa çkmalar artk imkansz

Umutla bekliyorduk ama o umut da tükendi. Artk çaresizce bekliyoruz. diyen Baer, öyle konutu:

Ameliyat dolaysyla 10 gün rapor aldm, yoksa ben de heyelanda toprak altnda kalabilirdim. Ocakta 4 aydr çalyorum, aabeyim 4 yldr çalyordu. Ekmek davas için ehit oldular. Hepsini de tanyorum, bir aile gibiydik. 10 gündür bekliyoruz, beklemekten usandk. Buradan sa çkmalar artk imkansz.

Ana Sayfaya Git