Asırlık fotoğrafları tuvale yansıtıyor

Elazığ Valiliği himayesinde tarihi Harput Mahallesi'nde yürütülen "Harput Kale içi arkeolojik kazılarının gün yüzüne çıkarılması projesi" kapsamında, eski yıllarda çekilen siyah beyaz fotoğraflar, resim öğretmeni İsmet Ercan tarafından resmediliyor.

Haberler 12.10.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Valilii himayesinde, tarihi Harput Mahallesinde yürütülen Harput Kale içi arkeolojik kazlarnn gün yüzüne çkarlmas projesi kapsamnda, eski yllarda çekilen siyah beyaz fotoraflar, resim öretmeni smet Ercan tarafndan tuvale yanstlyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde bulunan 4 bin yllk medeniyet ve kültürün buluma noktas olan tarihi Harput Mahallesinde, Valilik himayesinde yürütülen Harput Kale içi arkeolojik kazlarnn gün yüzüne çkarlmas projesi, restorasyon ve kaz çalmalaryla sürüyor.

Proje kapsamnda eski yllarda çekilen siyah beyaz fotoraflar, resim öretmeni smet Ercan (52) tarafndan resmediliyor.

Ercan, antik çalardan bugüne uzanan Harputun, tarihi deerleriyle adeta açk hava müzesini andrdn söyledi.

Asrlk fotoraflar tuvale yanstyor

Proje kapsamnda, Harputun eski fotoraflarn tuvale yansttn kaydeden Ercan, 1800 yllarnda çekilen fotoraflarn, renkli bir ekilde günümüze aktarlmas için çiziyorum. Resimlere bakldnda, o dönem u an yaanlyor hissi verdik. O da bir scaklk ve hareket katt. O dönemin donuk olan fotoraflar yeniden bir yaam kazand. diye konutu.

Binbir emekle ortaya çkan resimlerin, Harputun tarihine k tutacan dile getiren Ercan, fotoraflardan yararlanarak yapt çalmadan büyük keyif aldn belirtti.

Fotoraflarn eski, siyah beyaz ve kalitesi düük fotoraflar olduunu belirten Ercan, çou ey belli olmad için o dönemin artlarna uygun giyim, yaant biçimi, o tarihte kullanlan malzemeleri resim içerisine katmaya çaltk. Bu çalmalar yaparken keyif alyorum çünkü orada bizim tarihimiz yatyor.

smet Ercan, yapt resimlerin hem kaz çalmalarndaki bilimsel yaynlarda kullanlabileceini hem de geçmie k tutacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git