Aşılama sıkıntısı

DİYARBAKIR Halk Sağlığı Müdürlüğü, Suriye'deki olumsuz gelişmeler sonrası Türkiye'ye çok fazla Suriyeli'nin giriş yaptığını hatırlatarak, adreslerdeki belirsizliklerin başta çocukların aşılanması olmak üzere 'Temel Sağlık Hizmetleri'nin düzenli olarak verilmesini engellediğini belirtti.

Haberler 11.02.2017 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Halk Sal Müdürlüü, kent merkezinde bulunan Suriyelilere alama hizmetlerinin düzenli verilmesi için Milli Eitim Müdürlüünden yardm istedi. Halk Sal Müdürlüünden Valilie, oradan Milli Eitim Müdürlüü ve tüm okullara gönderilen yazda, baklama hizmetlerinin öneminden söz edilerek asz çocuk braklmamasnn hedeflendii vurguland. Suriyedeki olumsuz gelimeler sonras ülkemize çok fazla sayda Suriyeli misafirin giri yapt belirtilen yazda öyle denildi:

Suriyedeki olumsuz koullar, bata baklama hizmetleri olmak üzere Temel Salk Hizmetlerinin düzenli olarak verilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlmz, öncelikle Birinci Basamak Salk Hizmetleri olmak üzere misafirlerimize her türlü salk hizmetini sunmaktadr. Ayn ekilde, hastalklara en hassas grup olan 0- 59 ay arasndaki geçici koruma altndaki nüfusa baklama hizmetlerini kendi çocuklarmza sunduumuz kalitede sunmak için azami bir çaba sarf edilmektedir.

AILAMAYI AKSATAN NEDENLER

Halk Sal Müdürlüünden gönderilen yazda, misafirlerin Suriyeden asz ya da eksik al gelmeleri, bir ksmnn kaytsz olmas, ülkemiz içinde hareketli olmalar, yerleim alanlar ve adreslerinin sabit olmamas gibi nedenlerle verilen alama hizmetlerinde istenilen düzeye ulalamad belirtilerek, öyle devam edildi:

Bu nedenle 0-59 ay aras çocuklarn anlanmas amacyla Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanlnca, tüm iller olmak üzere Suriyeli nüfusun arlkl olarak yaada ilimizin de içinde yer ald 20 ilde adres bazl alama çalmas yaplacaktr. Yürütülecek alama çalmasnn salkl ve üst düzey verimlilikte gerçeklemesi için, Suriyeli nüfusun yaad adreslere ihtiyaç duyulmaktadr ve bu konuda müdürlüümüz dier kamu kurum ve kurulular ile iletiim halindedir. l Milli Eitim Müdürlüü olarak kaytlarnzda bulunan Suriyeli örencilerin adres bilgililerinin müdürlüümüzce paylalmas yürütülecek çalmada, ulalacak bebek ve çocuk saysnn maksimum düzeye ulamasnda elzem olacak ve çalmalarmza büyük katk salayacaktr. Bu nedenle öncelikli olarak l Müdürlüünüze bal lçe Milli Eitim Müdürlükleri ve okul idarelerinin konu ile ilgili olarak bilgilendirilmelerinin salanmas ve Suriyeli örencilere ait açk adres bilgilerinin müdürlüümüze bal lçe Toplum Sal Merkezlerine gönderilmesi hususunda bilgi ve gereini arz ederim.

Ana Sayfaya Git