Aşiret düğününde 100 koyun kesildi

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde yaşayan Adiyan aşireti mensuplarından Murat Özcan'ın düğününde yemek için 100 koyun kesilirken, , geline 100 bin lira değerinde altın takı takıldı.

Haberler 03.07.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pervari lçesinde 10 bin mensubu bulunan Adiyan airetinin eski lideri Emin Özcann olu 25 yandaki Murat Özcan ile Bitliste yaayan Hiran airetinden 23 yandaki Zehra Özdemirin düünü, airetlerin bulamasna sahne oldu. Düüne Siirt Belediye Bakanvekilii de yapan Vali Yardmcs Ceyhun Dilat Takn, Vali Yardmcs Bünyamin Ku, Pervari Kaymakam Hakan eker, Siirt l Jandarma Komutan Kurmay Albay Halidun Eren ve AK Partililerin yan sra 5 bin kii katld.

100 KOYUN KESLD

Pervari Atatürk lköretim Okulu bahçesinde yaplan düüne katlanlara kavurma, pilav, cack ve tatl ikram edildi. Sabah saatlerinde dev kazanlarda yaplan kavurma için ilçede yaklak 100 koyun kesildi. Damadn abisi Ali Özcan, böylesi düünlerin yaplmas kültürel deerleri olduunu ifade ederek öyle dedi:

Adiyan airetimizin en küçük kardeimizi evlendirdik. lçemizde airetlerin düün törenleri bu ekilde kalabalk olur. Pervari halk kültürlerine dükün bir halktr. çok sayda airetler düün törenimize katlarak bizleri onurlandrd. Pervari terörle deil, bu tür güzel kültürel deerlerimiz ile anlmasn istiyoruz. Adiyan aireti olarak bar sürekli destekliyoruz.

TAKI DAMADA DEL, GELNE TAKILDI

Düününe gelen davetlilere damada tak taklmamas konusunda uyarlarda bulunan Adiyan aireti lideri Lokman Özcan, sadece geline tak taklmasn istedi. Özcan, Bizim örf ve adet geleneklerimizde damada tak takmak var. Ancak, bu derece kalabalk bir düünde tak taklmamas konusunda gelen davetlilerimizi uyardk. Tak takmak isteyen airet liderleri taklarn damada deil, eleri vastas ile geline takmalarn istedik diye konutu.

Düünde gelin Zehra Özdemire yaklak 100 bin lira deerinde altn tak takld belirtildi.

Ana Sayfaya Git