Aşiret düğününde geline bir kilo altın, damada ise 100 bin lira takıldı

İstanbullu Meryem Aydemir, burada tanıştığı Şırnaklı Cüneyt Aydemir ile Beytüşşebap ilçesinde 3 gün 3 gece süren düğünle dünyaevine girdi. Aşiret düğününde geline bir kilo altın, damada ise 100 bin lira takıldı.

Haberler 21.06.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meryem ve Cüneyt Aydemir çifti stanbulda tant. Bir süre flört eden çift daha sonra evlilik karar ald. Ak için stanbuldan rnaka gelen Meryem Aydemir, 2 bin 800 rakml Kato Da eteklerinde bulunan Boazören köyünde 3 gün 3 gece süren rüya gibi bir düünle dünyaevine girdi. Airet düününde geline bir kilo altn damada ise 100 bin lira takld. Türkçe ve Kürtçe arklar eliinde halaylarn çekildii düünde davetliler tak takma yarna girdi.

Ak için stanbuldan rnaka gelin geldi

Damadn kuzeni Agit Aydemir Türk bayra altnda halaylar çekilmesinin kendilerini çok mutlu ettiini söyledi. Aydemir, Yllardr bölgemizde bu güzel düünler olmuyordu. çok ükür artk düünlerimiz yapabiliyoruz. Bu güzel günde bizleri yalnz brakmayan herkese çok teekkür ederiz dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Beytüebap lçe Kadn Kollar Bakan Hafize Aydemir ise ailelerinin düünlerinin hep böyle güzel geçtiini söyledi. Hafize Aydemir, Korucuba Bahri Aydemirin olu stanbuldan sevdii biriyle evlenince düünü bir baka güzel oldu. Türk-Kürt ayrmcl yapanlara en güzel mesaj bu olsa gerek. Ay yldzl Türk bayramz altnda Kato Dana çok yakn bir yerde stanbullu biriyle akrabamzn düünü var, bugün çok mutluyuz diye konutu.

Jirki airetine mensup Aydemir ailesinin 3 gün 3 gece süren düünlerinde gelin ve damat gönüllerince elendi.

Ana Sayfaya Git