Aşırı yüksek sıcaklıklar geliyor

Meteoroloji, hava sıcaklığının artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirterek dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Haberler 31.07.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, yarndan itibaren 10 gün boyunca sürebilecek ar yüksek scaklklara kar uyarlarda bulundu.

Meteorolojiden yaplan açklamada, halen mevsim normalleri civarnda seyreden hava scaklklarnn yarndan itibaren Dou ve güneydou bölgelerinden balayarak ve zamanla iç ve bat bölgelerini de etkisi altna alarak artacann tahmin edildii belirtildi.

AIRI YÜKSEK SICAKLIKLARA YAKLAILABLR

Açklamada, Hava scaklklarnn yurdumuzun iç ve dou bölgelerinde mevsim normallerinin 5-9 ky kesimler ile bat bölgelerimizde 2-5 C derece üzerinde seyredecei, Dou Anadolu ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde ekstrem (ar) yüksek scaklklara yaklalabilecei tahmin ediliyor. denildi.

SICAKLIKLAR AUSTOS AYININ LK 10 GÜNÜ BOYUNCA ETKL OLACAK

Yaplan son analiz ve tahminlere göre Türkiyeyi etkileyecek scak hava dalgasnn uzun süreli olaca ifade edilen açklamada, scakln Austos aynn ilk 10 günü boyunca etkili olmaya devam edeceinin beklendii kaydedildi.

SICAKLIK NORMALLERN ÜZERNE çIKACAK

stanbulla ilgili hava tahminine de yer verilen açklamada, Uzun yllar Austos ay en yüksek scaklk ortalamas 30 derece olan stanbul ilimizde önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava scaklnn mevsim normalleri civarnda (29-32 dereceler arasnda) olaca ancak 4 Austos Cuma gününden itibaren normallerinin üzerine çkarak 35 dereceye kadar ulaabilecei tahmin edilmektedir. stanbulda 1 ve 2 Austos günleri rüzgarn kuzeydou yönünden (poyraz) kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecei de beklenmektedir. ifadelerine yer verildi.

BAZI LLERDE SICAKLIKLAR 44 DERECEY BULACAK

Önümüzdeki hafta baz illerde olmas beklenen en yüksek hava scaklnn Ankara, Kayseri, zmir, Adanada 37, stanbul, Bursa ve Erzurumda 35, Diyarbakr ve anlurfada 44, Tunceli ve Malatyada 42, Gümühanede 40, Antalyada 39, Samsun ve Trabzonda 30 dereceye ulamas beklendii kaydedildi.

Ancak Karadeniz, Marmara ve Akdenizde ky kesimlerinde Deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktar fazla olacandan hissedilen hava scaklnn daha yüksek olabilecei tahmin edildii bildirildi.

Açklamada, vatandalarn uzun süreli olarak etkili olmas beklenen scak hava dalgasna kar dikkatli ve tedbirli olmalar tavsiye edildi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git