Asiye nine 119 yaşında

BİTLİS'in Hizan ilçesi Koçyiğit köyünde yaşayan Asiye Sutlu, 119'uncu yaş gününü kutladı. 9 çocuk, 70 torun ve torunlarının çocuklarını gören Asiye nine, yaş pastanın üstündeki mumlara üflerken büyük mutululuk yaşadı.

Haberler 19.04.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis merkeze yaklak 70, Hizan ilçesine ise 18 kilometre uzaklkta ve ormanlk bir alanda bulunan Koçyiit köyünde yaayan nüfus kaytlarna göre, 17 Nisan 1899 doumlu Asiye Sutlu, kamyon oförlüü yaparak ailesinin geçimini salayan en küçük olu Dursun Sutlunun yannda yayor. Dursun Sutlunun ei Zinnet Sutlu, 5 çocuu ile birlikte Asiye ninenin tüm ihtiyaçlarna kotuklarn, rahatn salamak için tüm imkanlarn seferber ettiklerini söyledi. Kaynvalidesinin eker ve tansiyon probleminin olduunu, ancak en büyük sorununun az iitmesi olduunu belirten Sutlu, yeme içme konusunda ise hiçbir sorun yaamadn, süt, yourt, et ve bal çok sevdiini söyledi.

ASIRLIK NNENN DOUM GÜNÜ

Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüü de 119 yana giren Asiye nineye unutamayaca bir süpriz yapt. Tatvandan ya pasta alarak Asiye ninenin yaad köye gelen 2 görevli, gelini Zinnet Sütlü ile birlikte ya pastann üstüne mum yakarak Asiye ninenin odasna girdi. Torunlarnn alklar arasnda mumlara üfleyen Asiye nine, büyük mutluluk yaad. Türkçe bilmeyen Asiye nine, kendisine süpriz yapan 2 çalana Kürtçe olarak teekkür etti. Uzatlan mikrofona 4 olunun, 5 kznn olduunu belirten Asiye nine, olunun, gelininin ve torunlarnn kendisine çok iyi baktklarn ve mumnun olduunu söyledi.

Tatvan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüünde çalan Esmanur Akkii, Asiye ninenin daha önce de doum gününü kutladklarn belirtti. Akkii, evde bakm hizmeti alan tüm yallarla yakndan ilgilendiklerini, sürekli kontrollerde bulunduklarn, Asiye ninenin de kendileri için ayr bir özel önem tadn söyledi. Asiye ninenin 119uncu ya gününde de yannda olmak istediklerini ifade eden Akkii, Bu süpriz hem bize hem de Asiye niniye büyük mutulluk yaatt. Önümüzdeki yl da gelmek istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git