Asker yakıtında PKK'nın parmağı

Askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara PKK operasyon: 46 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamı genişliyor.

Haberler 24.05.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 24.05.2017 - 08:30

Jandarma Genel Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Birimlerinin l Jandarma Komutanlklar ile 7 ilde Dou ve Güneydoudaki askeri birliklere akaryakt tayan firma yönetici ve çalanlarna yönelik gerçekleterilen PKK/KCK operasyonunda 46 üpheali gözaltna alnd.

Batman il Jandarma Komutanlndan yaplan açklamada, Jandarma Genel komutanl KOM Daire Bakanl ve Batman l Jandarma Komutanl KOM birimlerince bugün Batman, Hakkari, rnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivasta ezamanl operasyon gerçekletirildii belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

AKARYAKITTA PKK PARMAI

Milli Savunma Bakanl Akaryakt kmal ve NATO POL Tesisleri letme Bakanl (ANT) Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde askeri birliklerin akaryaktn tamak üzere ihale alan firma yönetici ve çalanlarnn aralarnda bulunduu 46 üpheliye yönelik PKK/KCK bölücü terör örgütüne finansman salamak, edimin ifasna fesat kartrmak, 5 bin 607 sayl Kaçakçlk Kanununa muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varl deerlerini aklama suçlarndan operasyon devam etmektedir.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA GELD

Milli Savunma Bakanl, uzun süredir devam eden çalmalar sonucunda bugün, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde askeri birliklere akaryakt tayan firmalara yönelik operasyon gerçekletirildiini açklad.

Konuya ilikin bakanln resmi internet sitesinden açklama yapld. Açklamada, Adli makamlarn bakanlmz ve bal kurulular ile uzun süredir koordine ve i birlii içinde yürüttüü çalmalar sonucunda bugün Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde askeri birliklere akaryakt tayan firmalara yönelik operasyon gerçekletirilmitir. Tüm terör örgütleri ve i birlikçilerine yönelik mücadelemiz hukuk çerçevesinde her alanda ve her yerde kararllkla sürdürülmektedir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git