Askere pusu!

Ağrı'da askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 asker şehit oldu. Şehadete eren askerlerden birinin ateşi Muş'a düştü.

Haberler 21.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARInn Doubayazt ilçesinde, askeri aracn geçii srasnda, teröristler tarafndan yola önceden döenen el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu iki asker ehit oldu. ehitlerden birinin atei, Mua dütü.

Doubayazt ilçe merkezinden görev için ran hudut bölgesine giden askerlerin bulunduu askeri aracn Ar Da krsalndan geçii srasnda patlama meydana geldi. Teröristler tarafndan yola önceden döenen el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu Astemen Cengiz Usl ehit oldu, 1 er yaraland. Yaral er, hastaneye kaldrlrken, bölgede hava destekli operasyon balatld.

YARALI ASKER DE EHT OLDU

Ar yaralanan er de kaldrld Doubayazt Devlet Hastanesinde doktorlarn tüm çabasna karn ehit oldu. ehit says 2ye çkarken, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarnn sürdüü bildirildi.

EHT ATE MUA DÜTÜ

ehit astemen Cengiz Uslunun merkez Yeilyurt Mahalesinde yaayan ailesine ac haberi Vali Aziz Yldrm ve askeri yetkililer verdi. Ac haberi alan ehidin babas Hac Kazm Uslu gözyalarna bouldu. ehidin annesi Gülistan Uslunun ise yllar önce vefat ettii belirtildi. Ailenin 9 çocuundan biri olan Cengiz Uslunun ehit olduu haberini alan yaknlar ve komular, taziye için eve akn etti. ehit evinin bulunduu binaya Türk bayraklar aslrken, salk ekipleri de evin önünde hazr beklemeye balad.

8 AY ÖNCE GÖREVE BALAMI

8 ay önce astemen olarak göreve balayan olu Cengiz ile en son dün telefonla görütüünü söyleyen baba Hac Kazm Uslu, Bana bir mayn tarlasnda temizlik çalmas yaptklarn ve son safhaya geldiklerini söyledi. Ben de kendisini dikkatli ol diye uyardm diye konutu. ehit babasn yalnz brakmayan Vali Aziz Yldrm ise Bu müberek ayda böyle bir acy bize yaatanlar, bu bombann getilmesine ve tanmasna sebep olanlar Allah kahretsin dedi.

Bekar olan ehit astemen Cengiz Uslunun bugün düzenlenecek törenle son yolculuuna uurlanaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git