Askeri güçle sıcak takip

Son yılların en büyük operasyonu Lice kırsalında sürerken, sıcak takipte 9 bine yakın güvenlik görevlisi yer aldı. Lice'de güvenlik zirvesi yapıldı.

Haberler 07.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ile Bingölün Genç ilçesi arasnda kalan 18 köyde önceki gün ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra balatlan son yllarn en büyük operasyonu devam ediyor. 7 bin asker, 600 polis özel harekat ve 558 köy korucusunun katld 14 Taburluk güvenlik güçlerine, havadan ise 17 helikopter destek veriyor.

EHT ASTSUBAYIN SM VERLD

Operasyona 1 Ekim 2015 günü Silvan ilçesinin Bahçelievler Mahallesindeki evinden otomobil ile birliine gittii srada bölücü terör örgütü mensuplarnn gerçekletirdii saldrda ehit olan Silvan lçe Jandarma Komutanlnda görevli Jandarma Astsubay Tolga Topçuolunun ismi verildi.

YASAKLI KÖYLERN SMLER

Örtülü, Tuzla, Hedik, Kralan,Yamaçl, Dernek, Saydaml, Bayrl Yalml, Akçabudak, Klçl, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde vatandan zarar görmemesi amacyla dün sabah ilan edilen sokaa çkma yasann ardndan günlerdir hazrlklar yaplan operasyonda 7 bin asker, 600 özel harekat polisi ile 558 güvenlik korucusu yer alyor.

HAVA KOULLARINA RAMEN

Bir metreyi akn karn bulunduu dalk alanda baaryla yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasnda yer yer scak temas salanyor. Skorsky, hava taarruz ve insansz hava araçlarnn havadan destek verdii operasyonda, güvenlik güçleri karadan ise 33ü kobra olmak üzere 100ü akn araçla operasyonu yürütüyor.

SAHTE PLAKALI 4 ARAç BULUNDU

Güvenlik güçlerince drone de kullanlan hava destekli operasyonda, 4 av tüfei, 376 kilogram esrar, bombal saldrlarda kullanlmak üzere gasbedilmi sahte plakal 4 araç ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi. üpheli araçlar için bölgeye bomba imha uzmanlar çarlrken, operasyon kapsamnda aranan ahslyar ve uyuturucu ile ilgili kiilerinde arand örenildi.

YOL KONTROLLER ARTIRILDI

Lice-Kocaköy karayolunun Kokulu Pnar mevkisinde güvenlik güçlerince gerçekletirilen uygulama kapsamnda araçlarda kimlik kontrolü yaplyor. Söz konusu karayolunda geçiler kontrollü salanyor.

GÜVENLK TOPLANTISI LCEDE

Licede büyük operasyon sürerken, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy bakanlnda her pazartesi günü yaplan Güvenlik Koordinasyon toplants da Lice ilçesinde yapld. Licedeki operasyon merkezinde gerçekletirilen güvenlik toplantsna,7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, Lice lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Sinan Baak ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan katld.

HATIRA FOTORAFI çEKLD

Lice Komando Alay Komutanl bahçesinde Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, Lice lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak tarafndan karlanan Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra komuta merkezinde görev yapan askerlerle toplu fotoraf çektirdi. Daha sonra Makama geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler burada limizde yaanan gelimelerin deerlendirildii Güvenlik Koordinasyon toplantsn gerçekletirdi.

VALLKTEN OPERASYON AçIKLAMASI

Diyarbakr Valilii, Lice lçesine bal 18 köyde ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra dün balatlan operasyon kapsamnda imdiye kadar bombal araç saldrlarnda kullanlmak üzere önceden gasp edilmi 6 araç, 350 kilo amonyum nitrat ve toplam 795 kilo esrar ele geçirildiini duyurdu.

Valilikten yaplan yazl açklamada, Kulp, Lice, Hani ilçelerinin Kuzeyi ile Bingöl il snr arasnda barnan ve k üslenmesine giren, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, PKKllar ile yasad uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ba somut deliller ile ortaya koymak operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuturucu maddeleri ve bunlar gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleim yerlerinde tespit edilen ibirlikçiler ve aranan ahslar yakalamak maksadyla dün operasyon balatld belirtildi.

Açklamada, 16 Komando Taburu, 742 Polis Özel Harekat personeli ve 558 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 7 bin güvenlik personelinin katlmyla dün sabah saat 05.00ten itibaren balatlan Bayrak-41 ehit J Asb Kd çv. Tolga Topçuolu ad verilen operasyonda bugün saat 17.00ye kadar yaplan çalmalar öyle sraland:

OPERASYONDA ELE GEçRLENLER

Cumhuriyet Savclndan alnan adl arama kararlarna istinaden toplam 75 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyetinde, 5 adet ruhsatsz av tüfei, 1 adet 7.65 Brovvning marka tabanca, 36 adet 7.65 Browning marka tabanca fiei, 1 adet bo havan mühimmat, 4 adet Uçaksavar mühimmat bo kovan, 1 adet hassas tart, 2 adet el terazisi, 15 çift mekap ayakkab, 10 koli torpil tabir edilen patlayc madde, 27 adet emsiye, 27 adet kamuflajl tiört, 350 kg amonyun nitrat, 18 adet leker kyafeti, 3 adet srt çantas, 11 adet stc, 1 adet çadr. 1 adet oksijen tüpü ile muhtelif miktarda shhi malzeme ve yaam malzemesi ele geçirilmi, BTÖ mensuplarnca yamalanmay müteakip, bombal araç yapmnda kullanlaca yönünde istihbari bilgi bulunan 6 araç ele geçirilmi, l Emn Müdürlüü personelince müterek oluturulan 28 Yol Kontrol Noktasnda (YKN) yaplan kontroller neticesinde; 348 araç ve 1.641 ahsn sorgulamas yaplm yaplan sorgulamalar sonucu haklarnda suç kayd bulunan 5 ahs yakalanarak gözaltna alnm, ayrca Yoklama Kaça olduklar tespit edilen 31 ahs yakalanarak 1111 Sayl Askerlik Kanunu gereince tebligatn yaplmasn müteakip serbest braklm. BTO mensuplarna ait 6 barnak ve 4 snak tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, barnak ve snaklar içerisinde bulunan yaam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savclnn talimat gereince yerinde imha edilmitir Narko-terörizmle mücadele kapsamnda; 343 kg toz, 452 kg kubar esrar olmak üzere toplam 795 kg uyuturucu madde ele geçirilmi olup ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savclnn talimat gereince muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen, artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

AYNI OPERASYON KAPSAMI

Lice krsalnda yürütülen operasyona destek amaçl Bingöl 49uncu Komando Tugay Komutanlna bal 5 taburun katld Genç lçesi krsalndaki operasyonda, da çok sayda örgütsel döküman, uyuturucu madde, silah, tbbi ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Genç lçesi krsalnda düzenlenen operasyonla ilgili Bingöl Valiliince yaplan yazl açklamada, 49uncu Komando Tugay Komutanl emir komutasnda, 5 taburunun katlmyla Bingöl ili Genç lçesi krsalnda icra edilen ehit Binba Turgay çelik-6 Operasyunu kapsamnda 5 Mart 2017 günü 2 ayr evde yaplan aramalarda; 49 kg kubar esrar, 5 kg toz esrar, 60 Lt. mazot, 27 emsiye, 23 ameliyat eldiveni, 21 kamuflajl tiört, 12 cerrahi (portegü) makas, 12 çift mekap ayakkab, 4 çift kadn ayakkabs, 3 deiik ebatlarda örgüt posteri, 3 çuval pirinç, 3 kova burgu peynir, 2 disiz pense, 2 metal küvet, 2 kutu dil çubuu, 2 deri mont, 2 el tarts, 2 av tüfei, 2 tahra, 2 keser, 2 stc (1 adet elektrikli, 1 tüplü), 1 esrar toz hale getirmede kullanlan alet, 1 yazc, 1 hassas tart, 1 hafza kart, 1 hafza kart okuyucusu, 1 sedye, 1 örgüt flamas, 1 bidon turu, 1 oksijen tüpü, 1 koli slak mendil, 1 sanayi tüpü düdüklü tencere, 1 tansiyon aleti, 1 kutu ilaç, çok sayda tek kullanmlk bardak ile örgütsel doküman ele geçirilmitir. Bingöl l Jandarma Komutanl tarafndan bölücü terör örgütü mensuplaryla mücadeleye aralksz olarak devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git