Askeri misafirhanede taciz!

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi'nde bulunan askeri misafirhanede 8 yaşındaki bir çocuğu kucağına oturtup öpen ve kasık bölgesine dokunan 21 yaşındaki jandarma er H.Ö. 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 3 kez ceza artırımı uygulanarak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 30.05.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre; olay 2015 yl Nisan ayndan itibaren Licede bulunan 1inci Jandarma Komando Alay Komutanl vardiya misafirhanesinde meydana geldi. Misafirhanenin resepsiyonunda vatani görevini yapan jandarma er H.Ö., iddiaya göre misafirhanede ailesi ile birlikte kalan küçük kz çocuunu kucana oturtup, öperek ve kask bölgesine dokunarak cinsel istismarda bulundu. Bu eylemi ayn yln Temmuz ayna kadar defalarca tekrarlayan H.Ö., küçük çocuun olay fark eden annesinin ikayeti üzerine tutukland. Balatlan soruturma sonunda hazrlanan iddianamede, üphelinin Sarkntlk yapmak suretiyle çocuun cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 36 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan sank H.Ö.nün tutuklu olarak yarglamas Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada savunmas alnan sank H.Ö. öyle dedi:

Askerde komutann telefonunu çaldm. Beni Yüzbann yanna götürdüler. Yüzba iddet uygulayp, hakaretler savurdu. Beylik tabancasn kafama dayad ve beni öldüreceini söyledi. Telefonu çaldm için bu olay uydurdular. Üzerime atlan iftiradr. Adaletinize snyorum.

CEZA 3 KEZ ARTIRILDI, NDRM UYGULANMADI

Kararn açklayan mahkeme sank H.Ö.yü çocuun cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan, suçun zincirleme olarak ilenmesi nedeniyle 3 kez artrm yaparak 18 yl 9 ay hapis cezasna çarptrd. Sann suç ileme eilimi ve iyi halli görülmeyii nedeniyle ceza orannda herhangi bir indirim uygulanmad.

Ana Sayfaya Git