Aşklarına kitaplar şahit oldu

Bingöl'de İl Halk Kütüphanesinde başlayan aşk hikayesi, kütüphanede kıyılan nikahla mutlu sona dönüştü.

Haberler 13.05.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada kimi çift sra d bir evlilik için su alt, gökyüzü, da zirvesi veya bir geminin güvertesinde dünyaevine girerken Bingölde yaayan 31 yandaki Ahmet Bolluk da evlenmek için kütüphaneyi tercih etti.

Kütüphanede çalan Bolluk, kitap seçimine yardmc olurken kütüphane üyesi ve yüzme eitmeni 28 yandaki Zuhal Anlr ile tant. Bu tanmann zamanla aka dönümesi üzerine Bolluk ve Anlr evlenmeye karar verdi.

Anlr ile geçen yl 25 Austosta nianlanan Bolluk, evlilikleri için unutulmaz bir an olmas için tanmalarna vesile olan kütüphanede nikah töreni yapmaya karar verdi.

Sürpriz nikah töreni organize eden Bolluk, nianls Anlr kitap okumak için kütüphaneye davet etti. Kütüphaneye geldiinde kendisi için hazrlanan sürprizle karlaan ve büyük mutluluk yaayan Anlr, Bingöl Belediyesi Nikah Memuru Yunus Börünün kyd nikahla dünyaevine girdi.

Kitapseverlerin ahitliinde gerçekletirilen törende çifte evlilik hediyesi olarak Kütüphane Müdürü Muhammet nan lek tarafndan kitap hediye edildi.

- Kitaplar arasnda nikahmz kydk

Damat Bolluk, AA muhabirine yapt açklamada, çalt kütüphanede hayatnn akyla tantn söyledi.

Anlr ilk gördüünde ak olduunu ifade eden Bolluk, lk gördüümde tabii insann yürei pr pr ediyor. Baz kitaplar sordu, ben de sorduu kitaplar temin ederek kendisine verdim. Bu vesileyle tanmamz balad. dedi.

lerleyen zamanlarda kitaplar üzerine diyaloglarnn arttn dile getiren Bolluk, Anlra evlenme teklif ettiini belirtti.

Anlrn kabul etmesi üzerine sürpriz bir nikah töreni yapaya karar verdiini anlatan Bolluk, Burada kitaplar arasnda tantk ve kitaplar arasnda nikahmz kydk. diye konutu.

Kitaplar çok sevdiine iaret eden Bolluk, insanlar kitap okumaya tevik için kütüphanede nikah töreni yapma karar aldn aktard.

Bolluk, kitaplarn her zaman faydasn gördüüne dikkati çekerek Kitap okumak güzeldir. nsanlara kesinlikle kitap okumalarn tavsiye ediyoruz. dedi.

Gelin Anlr, kütüphanede tant einin kitaplar arasnda nikah töreni yapmak istemesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Einin ve kendisinin kitaplar çok sevdiini vurgulayan Anlr, Eim bize sürpriz yapt. Nikahmz burada kydk. Güzel bir etkinlik oldu. Umarm bu, herkesin kitap okumas için bir farkndalk oluturur. diye konutu.

çifte kitap hediye eden Kütüphane Müdürü lek de kütüphanede nikah töreni yaplmasndan mutluluk duyduklarn vurgulad.

Bollukun talebi üzerine kurum olarak nikah törenine ev sahiplii yaptklarna iaret eden lek, Ahmet Bolluk kütüphaneci arkadamz, Zuhal Hanm ise iyi bir kitap okuru. çifte hayrl olsun diyor, mutluluk diliyoruz. Amacmz bütün insanlar kütüphaneye çekmek için bir farkndalk oluturmak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git