Asuman müdüreye dokunmayın!

Sur İlçe Emniyet Amiri Asuman Karacık’ın tayinin çıkması, halkın tepkisini çekti. Gaffar Okkan’dan sonra ilk defa bir polise bu kadar çok bağlanan halk, Asuman amirin gitmemesi için imza kampanyası başlattı

Haberler 15.07.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Sur lçe Emniyet Müdürü Asuman Karackn tayin haberi, ilçedeki esnaf ve vatandalarn üzdü. mza kampanyas balatan Sur esnaf, Karackn gitmesi halinde kepenk ve kontak kapatacaklarn söyledi. Sur vatandalar, tayinin durdurulmamas halinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann makamna çkacak.

10 YILDIR GÖREV YAPIYOR

Diyarbakrda yaklak 10 yldr görev yapan Emniyet Müdürü Asuman Karack, hendek ve barikat olaylarnn ardndan geçen yl Sur lçe Emniyet Müdürlüü görevine atand. Yaklak 1,5 yldr ilçede görev yapan Karack, ksa sürede esnaf ve vatandalarn gönlünde yer edindi. Sk sk esnaf ve vatandalar ziyaret eden Karackn Hataya tayininin çkmas esnaf ve vatandalar üzdü.

VATANDALA BÜTÜNLET

Karackn tayininin durdurulmas için imza kampanyas balatan esnaf, Emniyet Müdürünün gitmesi durumunda kepenk ve kontak kapatacaklarn söyledi. Kadn Gaffar Okkan diye bahsettikleri Asuman Karackn tayininin durdurulmasn isteyen ilçe halk, bunun gerçeklememesi halinde toplayacaklar imzalarla Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann makamna çkacaklarn söyledi.

ESNAFLAR TAYNE TEPKL

Diyarbakrn ticaret merkezi olarak bilinen Balkçlarba semtindeki Eski çarnn Yönetim Kurulu Bakan Ylmaz Yardm, bin 267 esnafn, Asuman Karack gitmemesi için imza verdiini belirterek, Emniyet Müdürümüzü çok seviyoruz. Görev süresi boyunca ilçemize çok büyük katklar oldu. Tayin haberi bizi çok üzdü. Bürokratlarla yazmalarmz devam ediyor. CMER ve çileri Bakanlna yazdk. Sur lçe Kaymakam Abdullah çiftçiyi de ziyaret ederek, Asuman Müdürün gitmesini istemediimizi söyledik. Biz esnaf olarak, halk olarak burada kalmasn istiyoruz.

KEPENK KAPATIRIZ VALLAH

Asuman Hanm giderse, biz kepenk kapatacaz. Minibüsler de bir saat boyunca kontak kapatacak. Asuman Hanmn kaps buradaki herkese açk. Biz, halk olarak onu seviyoruz. Kendisi halkn yannda olduu için, ne zaman gitsek, kapsn çalsak, sorgusuz, sualsiz, randevusuz, yanna gidebiliyoruz. Elinden gelen tüm çabay sarf ediyor. Kendisini ikinci Ali Gaffar Okkan olarak görüyoruz. Asuman Hanmn burada kalmasn istiyoruz dedi. mza kampanyas balatan Sur esnaf, Asuman Karackn Emniyet Müdürlüüne tayinin ardndan kapkaç ve yankesicilik olaylarnn son bulduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git