Asur kalesi yeşilleniyor

Eğil ilçesindeki Asur Kalesi ile Peygamber Kabirleri'ni birbirine bağlayan çevre düzenleme projesinde çalışmalara başlandı.

Haberler 08.06.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Park ve Bahçeler Daire Bakanl, barndrd tarihi ve turistik alanlar nedeniyle kentin inanç turizmi destinasyonu olan Eil ilçesinin çehresini güzelletirecek Eil Kalesi ve Peygamberler Kabirleri çevre Düzenleme projesinde çalmalar balad.

çalma kapsamnda, Peygamber Kabirleri ile UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alnmas için giriimde bulunulan Eil Kalesi ve Kral Mezarlarnn bulunduu alanlarn, yerli ve yabanc turistlerin daha rahat ziyaret edebilmelerini salamak için 5 bin metrekare alan içerisine 1,8 kilometre uzunluunda yürüyü yolu ina edilecek.

çEVRE DÜZENLEMES

Ahap travers ve kiremit irmiinin kullanlaca yürüyü yolunun, gece estetik bir görünüme kavumas ve ziyaretçilerin yönlerini rahat bir ekilde bulmalar için led klandrmayla aydnlatlacak.

Proje kapsamnda, ziyaretçilere ilçenin tarihi hakknda bilgilendirici ve gidecekleri alan rahat ekilde bulmalar salamak için belirlenen alanlara 2 karlama, 2 güzergah ve 8 tantm levhas yerletirilecek.

Ana Sayfaya Git