Atık malzemelerden sanat üretiyor

Diyarbakırlı Ömer Kutlu, 3 yıl önce eline aldığı atıl durumdaki kutuyu birkaç dokunuşla tekrar kullanmaya başladı.

Haberler 22.05.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Ömer Kutlu, 3 yl önce atl durumdaki kutuyu eline alp birkaç dokunula tekrar kullanmaya balad. Becerisini ie dönütürme fikri oluan Kutlu, açt i yerindeki atölyesinde toplad atk malzemeleri geri dönüüme kazandrp satmaya balad.

Ailesi resimle ilgilenen Ömer Kutlu, 3 yl önce evde oturduu bir gün atk durumda olan tak kutusunu eline ald. kutuyu boyayp birkaç küçük dokunula tekrar kullanmaya balayan Kutlu, el becerisini sanata ve geçim kaynana dönütürmeye karar verdi. Bu kapsamda bir i yeri açp içine atölye kuran Kutlu, sokaklardan toplad atk malzemeleri dükkanna getirdi. Her bir parçadan bir sanat çkarp ev dekorasyonunda kullanlmasna yönelik çalma gerçekletiren Kutlu, daha sonra eskicileri dolamaya balad. buralardan da ald ürünleri sanata dönütürüp i yerinde satmaya balayan Kutlunun en büyük hayali, atölyesini geniletip istihdama katkda bulunmak.

çöpler hünerli ellerde sanata dönüüyor

Ömer Kutlu, dükkannda iç mekan tasarmna dair ahaptan oluacak hemen her eyi yapabildiklerini söyledi. Kutlu, Bunun dnda geni bir yelpazemiz var, mobilya yenilemesinden tutun kurslara kadar birçok alanda çalyoruz. Geri dönüüm mobilyalarn çok önemsiyoruz. Bunun için çaltmz birkaç tane eskicimiz var. Zaten buna çok da gerek kalmyor, çünkü vatandalar maalesef son dönemlerde biraz bilinçsizce eskidiini düündüü veya daha iyisini alabilecek konuma geldii an mobilyalarn dar atabiliyorlar. Evet, bunu deerlendirebiliriz dediimiz ürünler olduu zaman onu alp getirip tamamen çok farkl bir deiime sokup geri dönüüme kazandrp insanlarn beenisine sunabiliyoruz. Vatandalarn ilk tepkisi inanlmaz bir aknlk oluyor. Özellikle bölgemizde böyle bir yerin açlm olmas çok güzel eletiri oluyor. Zaten hafta sonlarmz deerlendirme anslarmz oluyor. çocuunu alp eini alp, ailesini alp gelip atölye ksmmzda bire bir çalma yapan çalmalarmza dahil olan ürünlerimize dair birçok eyi soran insanlar oluyor ve çok fazla mutlu ediyor bu bizi dedi.

Birçok insann alamayaca ürünleri çöplerden toplamaya baladk

nsanlarn eskidiini düündüü malzemeleri çok rahat bir ekilde çöpe attn kaydeden Kutlu, öyle devam etti:

nsanlar daha iyisini alabilecek konuma geldikleri zaman veya eskidi, yerine baka bir ey alabilirim diye düünmeye baladklar zaman onu elden çkarmak veya dar atmak yerine bize bavurabilirler veya sanatsal aktivitelere katlabilirler. Birkaç dokunu ile mobilyalar inanlmaz bir ekilde geri dönütürebiliyorlar, bunun sadece farkna varsnlar istiyorum. Özellikle bununla çok karlayoruz. Birçok insann alamayaca ürünleri çöplerde toplamaya baladk. Ailemde resim ile iç içe büyüdüm. Babam, aabeyim, kardeim resim ile ilgili ve bende de var bu ilgi. Bende birkaç dokunu ile yola çktm. Küçük bir kutuya yaptm dokunularla bu ie baladm. Küçük bir parçadan bir eyler yaptm ve büyüklerine yöneldim, yapabildiimi görünce bu fikir aklma geldi. Adm attkça yeni admlar geliyor. Tablo, klandrma yaptk, bir eve mekana ait aklnza gelebilecek hemen her dokunua artk imza atmaya baladk. Bölgemizde adndan söz ettiren atölye haline geldik ve bu da bizi çok mutlu ediyor.

Ana Sayfaya Git