Atıklar, kadınlarla ürüne dönüşüyor!

Diyarbakır'da "Kadın isterse değişir her şey" sloganıyla ADEM'de verilen eğitimlerle katılımcılar, dönüşüm sistemine dahil oldu.

Haberler 26.02.2019 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Sfr atkta biz de varz diyen ev hanmlar, kullanlmayan eyalar yeni ürünlere dönütürüyor.

Balar Kaymakaml Aile Destek Merkezi (ADEM), Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan himayesinde yürütülen Sfr Atk Projesine Kadn isterse deiir her ey sloganyla balatt çalmayla dahil oldu.

Bu kapsamda ADEMdeki eitimlere katlan kadnlar, eski pantolondan çanta, aldan yelek, perdeden elbise, kanepe örtüsünden cüzdan, atk ve bereden ise oyuncak bebek üretti.

ADEM Koordinatörü Arzu çetin, atölyede sadece diki öretimi yapmadklarn ayn zamanda eski malzemeleri yeni ürünlere dönütürmeyi örettiklerini dile getirdi.

çalma sayesinde, piyasada onlarca ve yüzlerce liraya satlan ürünleri, dönütürdükleri atl malzemelerden elde ettiklerini belirten çetin, Gayemiz sfr atk. Evdeki eski eyalarmz getirip deerlendiriyoruz. Bu ekilde hem ev ekonomimize hem de ülke ekonomimize katma deer salyoruz. Kadn isterse deiir her ey sloganyla hareket ediyoruz. Sfr Atk Projesinde ev hanmlar olarak Emine Erdoana destek oluyoruz. ifadelerini kulland.

Giyim atölyesi usta öreticisi Güler Yldz, gayelerinin aile ekonomisine katk salamak ve Sfr Atk Projesine katk sunmak olduunu vurgulayarak, bu kapsamda dönüüm çalmas uyguladklarn aktard.

Evlerindeki ie yaramayan eyalarn getirip bunlar dönüümde kullanmak isteyen kadnlara fikir verdiklerini söyleyen Yldz, Eski kanaviçe, dantel, kot pantolon, polar, earp gibi tüm ürünleri deerlendiriyoruz. Ev hanmlarnn aile ekonomisine katkda bulunmasn istiyoruz. Onlar aile ekonomisine katkda bulundukça ülke ekonomisine de katkda bulunmu oluyorlar. dedi.

- Eve katkm oluyor

Kursiyerlerden 4 çocuk annesi Nevrize Aydoan, eski etamin, dantel ve naklar da kullanarak dönütürdükleri malzemelerle çocuklarnn çeyizlerini hazrladn dile getirdi.

Yapt ürünleri çevresinde sattn kaydeden Aydoan, Hem çocuklara hem de eve katkm oluyor. steyenlere ücreti karlnda dikiyorum. Benim için de harçlk da oluyor. Mesela komum eski çarafn getiriyor onu seccadeye dönütürüyorum. Hem ona hem de bana faydas oluyor. diye konutu.

Kursiyerlerden 3 çocuk annesi Meneke Kutlay da hem bir ura edinmek hem de aile bütçesine katk salamak için kursa katldn söyledi.

Evdeki eski eyalarn çöpe atlmasn önlemek için burada deerlendirdiklerini aktaran Kutlay, Evdeki eski kot pantolonlardan mutfak önlüü yaptk. Hocamz gösterdi ve deerlendirdik. Eski çaraftan da önlüün kenar süslerini yaptk. Güzel bir mutfak önlüü ortaya çkt. Sfr atk annelerimizden, anneannelerimizden gelen davran aslnda, eski eyalar atmyorlard. Onlar da bizim için güzel bir örnek oldu. ifadelerini kulland.

Kullanlmayan eski malzemeleri yeniden deerlendirdiklerini belirten Kübra çiftçi Akdemir ise, Anneme eski 30 yllk perdesini kullanmak istediimi söyledim. Hocamz da bundan bir pike yapabileceimizi aktard. Ardndan bunu pikeye dönütürdük. Bunu almaya kalksam 400 lira tutard ama biz gayet az maliyetli bir ekilde yaptk. Perdeyi evden getirdim ve kumaa 50 lira verdik. dedi.

Ana Sayfaya Git