Ata, tahliye edildi

Eski Batman Milletvekili Ata'nın, terör soruşturması kapsamında yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi.

Haberler 05.05.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, yargland davann ilk durumasnda tahliye edildi.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada Ata ve avukatlar hazr bulundu.

Mahkeme heyeti, sank Atann 4 yl önce Bitlisin Hizan ilçesinde güvenlik güçleri ile çkan çatmada etkisiz hale getirilen 2 PKKl teröristin cenazesine katld gerekçesiyle hakknda 2 yldan 10 yla kadar hapis cezas istemiyle açlan davann bu dosyayla birletirilmesine karar verdi.

Cumhuriyet savcs, delil durumu, suçun vasf ve mahiyeti ile sann tutuklulukta geçirdii süreyi dikkate alarak, Atann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Ata, savunmasnda isnat edilen suçlamalar reddederek tahliyesini istedi. Talebi deerlendiren mahkeme, Atann adli kontrol hükümlerince tahliyesine karar vererek durumay erteledi.

AYLA AKAT ATA TAHLYE EDLD

Buarada. Kandra F tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan, ancak, durumaya katlmas için Diyarbakra sevk edilen Ayla Akat Ata, tahliye karar ardndan Diyarbakr E tipi Kapal Cezaevinden serbest brakld. Atay cezaevi kapsnda HDP Diyarbakr milletvekili Feleknas Uca ve kadn arkadalar karlad. Cezaevinden çkan Ataya arkadalar tarafndan bir buket çiçek hediye edildi.

HAKKINDA STENLEN CEZA

ddianamede eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme, kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme, bunlarn hareketlerine katlma, terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 30 yldan 95 yla kadar hapis isteniyor.

Ana Sayfaya Git