Ata ve Mızrak'ın davası ertelendi

2006 yılında yaşanan olaylar sırasında yaşamını yitiren Enes Ata ve Mahsum Mızrak adlı çocukların davasıyla ilgili yargılanan 3 özel harekat polisinin duruşmasından karar çıkmadı.

Haberler 17.02.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 28 Mart-4 Nisan 2006 tarihleri arasnda yaanan olaylarda balarna isabet eden gaz fiei sonucu yaamlarn yitiren Enes Ata (8) ile Mahsum Mzrakn (14) ölümleriyle ilgili açlan davann 34üncü durumas, Diyarbakr 1. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya, mütekiler baba Hasan ve anne Basire Mzrak ile Atann babas Selamettin Ata, avukatlar ve sank avukatlar katld. Baz avukatlarn mazeretleri nedeniyle katlmad durumaya, tutuksuz yarglanan sank polisler H.A., B.Ö. ve N.Ö. de katlmad.

Dava dosyasna gelen evraklarn okunmasyla balayan durumada söz alan iddia makam bir önceki durumada sank polislerin beraat etmesi yönünde verdii mütalaay tekrar verdi. Ardndan söz alan Mzrak ve Atan aileleri, savcnn davann esas hakknda verdii mütalaaya katlmadklarn ifade ederek, önceki beyanlarn tekrar ettiklerini söyledi. Sank avukat Hayrettin çtr, esas hakkndaki mütalaaya katlmadklarn ifade ederek, müvekkilinin beraatn istedi.

Ara kararn açklayan mahkeme heyeti, durumaya katlmayan avukatlarn mazeretini kabul ederek, adli emanette kaybolan gaz kapsülleri ve soruturmann akbeti ile ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna yaz yazlmasna karar vererek, durumay Mays ayna erteledi.

Ana Sayfaya Git